Torbanın yarısı boş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2011 Güncelleme 21 Ocak 2011, 00:00
Torbanın yarısı boş

İÇİNDEKİLER

17 yaşındayım liseyi bitireceğim. Benim zannedersem yumurtalarımdan birisi yok, torbanın sol tarafı boş gibi. Aslında bir kaç senedir fark ediyorum ama kimseye söyleyemedim. Lütfen bana yardımcı olun.

CEVAP
Var mı yok mu oğlum! Bu nasıl laf böyle... 'Zannedersem yok'muş... Delikanlı, yumurtalardan birisinin olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsin. Torbanın içi boşsa yoktur! Eline bir şeyler geliyorsa vardır. Hadi 'insanlık hazinenin yarısı dolu' diyelim de için rahatlasın. Tarifine göre bir yumurtalığın yok. Ama dikkatli ol, belki de bu, inmemiş bir yumurta olabilir. Yani karın içinde kalmıştır. Durum böyleyse, kanser riski taşıdığı için onun yerini bulmak çok önemli. Kısırlık meselesini söylemiyorum bile... Zaman kaybetmeden doktora gitmelisin.

ÇOCUĞUMUZ OLMADI
Her iki kasığımdan varikosel ameliyatı oldum doktor bey. Halen, 6 ay geçmesine rağmen, çocuk sahibi olamadık. Sperm tahlilimde hareket oranı ileri hareketli sperm için yüzde 15 çıktı. Ne yapmalıyız?

CEVAP
Spermleri hareketlendirmeliyiz, kısaca söyleyebileceğim bu.. Yoksa yüzde 15'le bu iş olmaz sevgili okurum. Sende sperm hareketi gördüğün gibi bozuk hala. Hem 6 aylık süreyi o kadar uzun saymamalısın. Şöyle vücut bir silkelensin, hücreler kendini onarsın. Çaresine bakılır. Eğer damar genişlemen devam etmiyorsa durum iyi... Veya rahatsızlık nüksetmemişse gerisi kolay. Hücrelerin hareketini artıracak ilaç tedavisine başlayabiliriz.

AĞRININ TAM GÖBEĞİ
İyi günler doktor bey. 3 aydır ara sıra göbeğimin orta kısmında ağrı olması, karnıma bastırınca ağrım artıyor. Birkaç saat sürüyor sonra geçiyor. Ne yapabilirim?

CEVAP
ALT taraftaki bütün rahatsızlıkları bana soruyorsunuz. İyi de yapıyorsunuz sevgili okurum. Ancak sizin ki 'belden aşağı' gibi durmuyor. Dediğiniz gibi işin tam göbeğinde rahatsızlık! Bu yüzden, naçizane tavsiyem, bir dahiliyeciye gitmeniz. Yani İç Hastalıkları uzmanına. Ağrınız bağırsak problemlerine ya da mide hastalıklarına bağlı gibi dursa da böyle ciddi bir konuda fal bakmanın hiçbir anlamı yok. Yararı da... En azından yakın bir klinikte ultrasonla karnınıza baktırır. Zaten gideceğiniz doktor muayenede de anlayabilir sorunun ne olduğunu. Şimdiden geçmiş olsun.

ALTIMA KAÇIRIYORUM
21 yaşındayım, askerliğimi yapmadım. Gece uykuda yatağımı ıslatıyorum. Dil üstü bir hap kullandım, hiçbir faydasını görmedim. Bu neden geçmedi, ne yapmam gerekir?

CEVAP
Askerlik çağı gelmiş, geçiyor. Umarım iyi bir mazeretin vardır. Tabi altına işemeni saymazsak! Sözünü ettiğin ilaç ileri yaşlarda tek başına fayda etmez. Çocuklarda yan etkisinden dolayı kullanamadığımız ilaçlara başvurmak gerekir. Şikayetlerini anlatırsan, doktorun bu ayrıntıyı dikkate alacaktır. Hem sadece gece mi altını ıslatıyorsun? Sakın gündüzleri de altına kaçırıyor olmayasın! Saklama, bu önemli...
Bana tekrar yazabilirsin.