Dört yıldır eşimle ilişkiye giremedik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2011 Güncelleme 17 Ocak 2011, 00:00
Dört yıldır eşimle ilişkiye giremedik

İÇİNDEKİLER

İyi günler doktor bey. 28 yaşında bir bayanım, eşim 35 yaşında. Sertleşme sorunu olduğu için eşimde henüz ilişkiye giremedik. Gitmediğimiz doktor kalmadı desem yeridir. Psikiyatr doktoruna da gittik ama sonuç alamadık. Filmlerde venöz kaçak denilen bir problem çıktı. Birbirimize karşı anlayışlıyız ama zor durumdayız, lütfen yardımcı olun.
CEVAP
ANLAYIŞINIZ da üslubunuz gibi takdire şayan değerli okurum. Dört yıl boyunca cinsel ilişkiye girmeden, sabırla doktor doktor gezdiğinizi söylüyorsunuz. Sakın, mücadeleyi bırakmayın. Başaracaksınız! Eşinize gelince; Erkeklik organına giren kanın bir süre hapsolması ile sertleşme sağlanır. Kaçakta ise kan organda durmaz ve sertleşme kaybolur. İlaç tedavisinin faydası azdır. Genellikle ameliyata ihtiyaç duyarız. Eşinize operasyon görünüyor.
Sizin açınızdan en zor durumsa hiç ilişkiye girememiş olmanız. Tedavisi var, tümden ümitsizliğe kapılmayın.

BİR YILDIR İNCELME VAR
DOKTOR Bey, 32 yaşındayım. 1 yıldır idrarımda zayıflama ve incelme oldu. Daha önceden bir ameliyat geçirmedim. Gittiğim özel bir hastanede idrar kesesi çıkışında darlığım olduğunu söylediler. Ameliyat mı olmam gerekir? Yoksa bunun tedavisi var mı?
CEVAP
VAR, var sevgili okurum. Her derdin bir devası, her hastalığın tedavisi vardır. Önemli olan doğru zamanda, doğru yerlere gitmek...
Senin anlattıkların, idrar kesesinin ağız kısmında sorun olduğunu gösteriyor. Bu bölüm bazı erkeklerde daha dar ve doğuştan olabiliyor.
Herhangi bir ameliyat ya da sondalamaya bağlı olmuyor. İlaç tedavilerinin hiçbir faydası yok.
Endoskopik olarak kapalı yöntemle bu dar olan kısmı genişletebiliyoruz. Geçmiş olsun.

SOL YANIM AĞRIYOR
51 YAŞINDAYIM. 15 yaşında iken böbreğimdeki taş bir ameliyatla alınmış. Ondan sonra da hiçbir şekilde doktora gitmedim bu yaşıma kadar. 3 ay önceye kadar hiçbir şikayetim yoktu. Sol böbreğimde ağrı olmuştu yapılan ultrasonda böbreğin alt kısmında iki tane taş bulundu. Birisi 12, diğeri 8 milimetre.

CEVAP
35 SENE dile kolay, değerli okurum. Hiç doktora gitmemişsiniz. Hayli sağlıklı yaşamışsınız. Taş ocağınız da size insaflı davranmış. Şimdi 'yeter bu kadar avans' diyor.
Hemen ilaçlı böbrek filmi çektirin. Normalde böbrekte duran bu boyutta taşlar ağrı yapmaz.
Üreter dediğimiz kanala düşmüşse eğer taşlar bu filmde ortaya çıkar. Çünkü kanala düşen taşlar daha tehlikelidir ve tedavisi gereklidir.