SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 5 Nisan 2013

Tur Roma'dan sonra!

Maçın temkinli geçeceğini zaten biliyordum. Bu maça bakmayın Roma'daki maç da aynı şekilde geçecek. Eşit şartlardaki iki takımın mücadelesinde F.Bahçe'nin yarı finale gitmesini direkler engelledi diyebiliriz. Gerçekten büyük şanssızlıklar yaşandı. İkinci maç seyircisiz oynanacak. O yüzden deplasman korkusu diye bir şey yok. Yani, şanslar yine eşit olacak.

TAKTİK SAVAŞLARI!
Aykut Kocaman, beklediğimiz 11'le sahaya çıktı. Herkes, "Salih oynar mı" diye düşünüyordu ama yeni sakatlık problemi yaşayan Salih'in yedek oturtulması yerindeydi. Karşımızda çok akıllıca kapanan ve beraberliğe oynayan bir İtalyan takımını bulduk. Burada önemli olan bizim gol yemememizdi. Petkovic de sakatlıktan yeni çıkan Klose'yi kenarda oturtup Kozak'ı sahaya sürdü. Kocaman da onla daha iyi mücadele edecek Egemen'i yanına verdi. Yani bir taktik savaşı içinde gidip gelen bir 90 dakika seyrettik.

KAPIYI ARALADIK!
Ve müthiş bir taraftar desteği altında Fenerbahçe yarı final için çalıştı, çabaladı. Ve bununda karşılığını aldı. 2-0'lık skor büyük bir mevzu olmazsa Fenerbahçe'yi yarı finale çıkaracaktır. Yine de erken konuşmamak lazım. Futbolda ne avantajlı skorların dezavantaja dönüştüğünü gördük. Şu anda sadece birinci ayağı kazandık, ikinci ayak Roma'da. Tarih yazmaya oradan devam edilir diyorum.

* * *
HERKES ELİNDEN GELENİ YAPTI...
F.Bahçe'de takım olarak herkes elinden geleni yaptı. Sow ve Webo çok çalışan Kuyt, oyuna sonradan dahil olan Salih, Ziegler, Gökhan Gönül hepsi ellerinden geleni yaptılar. Ayrıca Petkovic'in en büyük silahları olan Kozak ve sonradan giren Klose'ye adım attırmayan Bekir ve Egemen ile hata yapmayan kaleci Volkan'ı kutluyorum.

* * *
KARŞILAŞMANIN ÖNE ÇIKANLARI
1- Lazio'ya tek pozisyon vermedik. İki tane top direkten dönerken iki de gol attık.
2- Aykut Kocaman'ın adam değişiklikleri tam zamanında ve yerindeydi. Bu değişiklikler oyuna önemli katkı sağladı.
3- Sahada takım oyunu sergilenirken tüm futbolcular ellerinden geleni yaptı.