SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 21 Eylül 2011

Anlayana..

İlk önce kimi tebrik edeceğiz onu çözmemiz lazım. Birincisi 41 bin kişi ile Saracoğlu'nu dolduran bayan ve çocukları mı yoksa Manisa'nın mükemmel mücadelesini mi? Muhteşem bir ortamda oynanan maçta yapılan tek ayıp son dakikada Fenerbahçe'nin buz gibi golünü vermeyen hakemlere ait. Aykut geçen haftaki 11'inden bir tek Topuz'u dışarı almıştı. O da zaten sakattı. Ama adam değişikliklerinde bu sefer övgüler yağdırdığımız Aykut'a eleştiri getiriyoruz. Selçuk'un sakatlığından sonra Gökay'ın oyuna neden alındığını anlamadım.

MANİSA GALİBİYETİ HAKETTİ
Fener savunma ağırlık bir oyun mu oynuyordu yoksa Manisa'yı yenmek için mi sahaya çıkmıştı. Arkadan yine Orhan Şam'ın oyuna girmesi manidardı.
Çünkü hem Gökay hem Orhan uzun zamandır forma giymeyen iki futbolcu.
Fener'in özellikle 10 kişi kalmış rakibi karşısında daha etkili atak üreten futbolculara ihtiyacı vardı. Cristian sahada yok. Alex dün bişeyler yapmasına rağmen yine yok. Semih ayağına 40 dakika top değmemiş birşekilde dolaşıyor. Sağ kanatta Bekir'den, solda Ziegler'den tek bir orta gelmemiş.
Bir tek kaleye gitmeyi düşünen Dia...
Zaman zaman başarısız olsa da attığı gole rağmen dışarıya alınıyorsa burada bir kenar yönetim hatası var demektir.
10 kişi kalan Manisa, Trabzon'dan sonra aynısını Fener'e yaptı. Ama şu gerçek ki Manisa maçın başından sonuna kadar sahanın her yerinde basan ve istekli oynayan taraftı. Bence beraberliği değil galibiyeti de hakettiler.
Ama dün akşamın özelliği bu değil.
Dün dünyada bir ilk yaşandı. Fenerbahçeli bayanlar takımına tutkunun nasıl olduğunu sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya gösterip bir ders verdi...
Tabii anlayana...