SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 15 Şubat 2011

Yıldız Mehmet Topuz'du

Fenerbahçe taraftarının yine büyük rağbet göstererek tribünleri doldurduğu maça Fenerbahçe baskılı oynayarak başladı.
Daha 3. dakikada Alex'in frikiği tehlike yarattı. Zaten hemen arkasından da gol geldi. Volkan Babacan'ın büyük hatası, Özer'in güzel pası, Mehmet Topuz'un mükemmel asisti ve Niang'ın akıllı vuruşu.
İşte golün hikayesi bu. Daha sonra Kayseri takımı iyi basıp orta sahayı iyi parselleyip özellikle Alex'e yakın adam markajı verip Fenerbahçe'yi kalesine getirmemeye çalıştı. 2 takımın da oyunu bırakmadan kora kor şekilde yaptıkları mücadele futbol adına çok güzelliklerle dolu olmasa da seyredilecek nitelikteydi.

MEHMET&ÖZER İYİ ANLAŞTI
Aykut Kocaman Emre'nin yokluğunda Özer'i sahaya sürerken geçen haftaki 11'den Semih'i de kenara çekti. Niang önde Dia da kanatta görev yaptı. Dikkat çeken bir nokta Özer ile Mehmet Topuz'un pozisyonlara göre yer değiştirmeleri ve iyi anlaşmalarıydı.
Kayserispor'un tehlikeli atakları vardı. Hele Zalayeta'nın boş kaleye giden topa dokunamaması onlar adına bir talihsizlikti. Fenerbahçe açısından ise bu rakip atakların daha çok sol kanatta yani Dia, Santos tarafından gelmesi düşündürücüydü. İlk 45 dakika bu şartlarda sonuçlandı.
2. yarı yine oyuna asılan mücadeleyi asla bırakmayan ve çok koşan bir Fenerbahçe izledik. Lugano'nun harika pasıyla da skor garanti altına alındı. Kayseri takımı mücadeleci, koşan oyun stilinden asla kopmayan kuvvetli ve beğendiğim bir takım. Bu yüzden F.Bahçe'nin aldığı galibiyet önemli bir galibiyet.
Kocaman'ın yaptığı değişiklikler yine yerinde ve olumluydu.

AMRABAT'I BEĞENDİM
F.Bahçe'de tüm futbolcuların mücadelesi olumluydu. Ama bunların içinde her geçen gün birbirleriyle daha iyi anlaşan Yobo, Lugano ikilisini ön plana çıkarırken Ambrabat'ı çok beğendim. Ama onlar da kusura bakmasın. Maçın yıldızı 2. devre yükselen grafiğini bu maça da taşıyan yıldız Mehmet Topuz'du.