SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 19 Ekim 2009

Büyük hatalar

Evet... Fenerbahçe, Antep'e çok eksikle gitti. Ama sahaya çıkan 11'e baktığımızda yine de rakibine göre büyük üstünlük sağladığını görüyoruz. Aslında maç da bu üstünlükle başladı. F.Bahçe her an gol atabilecek bir oyun sergiliyordu. Zaten o beklenen gol de geldi.
Vederson'un güzel ortasına Semih'in mükemmel kafası 1-0'lık skoru getirdi. Semih'in orada boynunu çevirerek köşeye gönderdiği top futbolu bilerek yorumlayanlar için mükemmel bir hareket olmalı.
İkinci 45 dakikada anlayamayacağım derecede oyundan düşen bir Fenerbahçe izledim. Sıcağın etkisi mi, yoksa önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray maçı düşüncesi mi onu çözemedim.
Eğer öyleyse aradaki çok önemli Bükreş maçını ne yapacağız?
Yine de 1-0 skor muhafaza edilirken Antep'e fazla pozisyonlar verilmiyordu. Herkes bu maçın 1 ya da 2 farkla Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sonuçlanacağını zannediyordu. Gaziantep de buna razı bir görüntü çiziyordu.
Ama sahneye birden bire Daum çıktı. Takımın en çok koşan ve iş yapan futbolcusu Vederson'u çıkartıp 'Jetlag' olduğundan Lugano'yu kadroya almayan ve aynı 'Jetlag' olan Santos'u o Vederson'un yerine almasını izledik.
Son 15 dakkada tamamen yıkılan sol kanatta Carlos ile beraber Santos bir iş yapamayınca ilk gol o bölgeden geldi.
İkinci gol de sağ kanatta tamamen duran ne ileri ne geri çalışmayan Kazım dururken orayı tek başına korumaya çalışan Gökhan Gönül'ün yerine alınan Bekir, yaptığı gereksiz faulle ikinci golü hazırlayan adam oldu.
Daum'un bana Bekir ve Santos'u oyuna almasındaki gerekçesini açıklaması gerekir. Takımın en iyileri Emre ve Baroni yorgunluktan dilleri dışarı çıkmış şekilde kulübeye bakıp Daum'dan yardım isterken Daum koşan adamların yerine duran adamları gönderdi. Aslında Carlos'u çıkartıp Vederson'u arkaya alıp Uğur Boral ya da Santos'u önde yönlendirse aynı şekilde Kazım'ı çakırıp Gökhan'ın yerine Özer'i konuşlandırsa Fenerbahçe bu maçı 3-4 farklı kazanırdı. Yazık oldu. Gerçekten yazık oldu.
Bu arada da Gaziantepspor'un iki golünü atan Souza'yı başta olmak üzere bütün futbolcuları kutlarım.