Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 13 Şubat 2011

Hak edilmiş bir yenilgi

GALATASARAY için Gaziantep deplasmanının zor geçeceğini futboldan anlayan herkes bekliyordu. Ancak, kimse bu kadarını tahmin edemiyordu. Sarı-
Kırmızılılar
'ın geçen hafta Eskişehirspor karşısında alınan galibiyet ve oyun Galatasaray'a gönül verenleri Antep maçı öncesi umutlandırıyordu.
Sarı-Kırmızılılar maça hızlı ve istekli başladılarsa da henüz 4. dakikada gelen Gaziantep golü bütün umutları bir anda köreltti.
Galatasaray defansının ve kaleci Zapata'nın ortaklaşa hatalarıyla ev sahibi takım ağları havalandırarak tabir yerindeyse maça 1-0 önde başladı. Burada kaleci Zapata' ya da ayrıca değinmek gerekir.
Kolombiyalı'nın daha önceki takımında kaleci olup olmadığını merak etmeye başlayanlar olabilir gibime geliyor. Bacak arasından geçen topu engelleyemeyen Zapata, şu ana kadarki performansıyla da umut vermekten uzak.
Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de Sarı-Kırmızılılar' ın yediği golü çıkaramamış olması.
Galatasaray gibi bir takımın rakibini maç boyunca boğması, sürekli saldırması, hataya zorlayarak sonuca gitmesi lazım gelirken Sarı-Kırmızılı formayı giyen oyuncular, "Bitse de gitsek" der gibi sahada bilinçsizce bir o yana bir bu yana koşturdular. Maçın ikinci yarısında direncini kaybetmeyen bir G.Antepspor vardı sahada. Kırmızı-Siyahlı futbolcular biraz daha yetenekli olsa farkı artırmaları işten bile değildi.
Hep denilir ya, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" diye.
Sarı-Kırmızılılar ise dün gece "Hak ettikleri bir mağlubiyet" aldı. Gördük ki G.Saray, Gaziantepspor' u iyi çalışıp, zaaflarını ezberlemeli ve kupada saf dışı bırakmalı.
G.Saray, kupada da elenir ve TT Arena'da önümüzdeki sezon Avrupa Kupası maçı oynanmazsa Sarı-Kırmızılılar için büyük bir hezimet olur.