Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 24 Ocak 2011

Mekan oynattı!

Galatasaray yeni mabedinde ilk 45 dakikaya çok istekli ve arzulu başladı. Seyircinin de aynı şekilde takımı desteklemesiyle Sivasspor'u kendi sahasına ilk yarı itiareyli hapsettiler. Daha önce ön libero oynayan Cana'yı geldiğinden beri ilk defa bu kadar iyi gördüm. Defansta Servet ile çok iyi anlaştı. Geriden oyunu kurması Galatasaray'a o bölgede arayıp da bulamadığı futbolcuydu...
Yeni transferlerden Yekta'ya gelecek olursak bana göre Galatasaray'ın en iyi transferi diye düşünüyorum.
Atağa çıkarken kullanmış olduğu olumlu paslarla takım yönlendirmesi ve oyunun sıkıştığı anda takımı rahatlatması bence çok başarılıydı. Bana göre Yekta en isabetli transfer...

YEKTA VE CULIO İYİYDİ!
Culio da aynı şekilde takım adına yapılan transferlerin içinde iyilerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. İlk yarıdaki oyuna göre sahada eksik olan tek şey sadece goldü.
Kazım'a gelecek olursak, 2. yarıda yapılan transferlerde tek göz doldurmayan oyunçu bana göre Kazım Kazım'dı. İkinci yarıya tam tersi bir başlangıç yapan G.Saray, Mehmet Yıldız'ın ardından Kamanan boş kale yerine tribüne atınca belki de maçın kaderi değişti. Ardından Servet'in topla birebir ileriye çıkıp topu takip etmesi Galatasaray1-0 öne geçirdi.
Ardından defansın yaptığı hatalar nedeniyle Eneramo'nun yakaladığı pozisyonlar ve direkter dönen bir top sonucunda şans G.Saray'ın yanındaydı.
Kamptan yeni dönen takımın en büyük eksik tarafı 60-65'ten sonra gücünden düşmesiydi.
G.Saray'ın direncinin kalmaması Sivas'a bu pozisyonları