Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 16 Ocak 2011

Ali Sami Yen II

Ali Sami Yen Stadı'ndan sonra Türk Telekom Arena da rakiplerin her zaman için korkulu bir rüyası olacağını dün gece ortaya koydu. Stadın taraftara yeni bir heyecan getirdiği ortada. Türk Telekom Arena'nın gerek atmosferi, gerek akustiği, taraftarın hep bir ağızdan yaptığı tezahüratla ortaya çıkardığı uğultusu Sarı-Kırmızılı takımı rakiplerin korkulu rüyası haline getirecektir. Stadın şehrin merkezinde yer alması ve ulaşım sorununun büyük bir yüzdeyle çözülmüş olması da Galatasaray' ın ve Galatasaray'lı taraftarların önemli artılarından biri olacak. Sarı-Kırmızılılar, Olimpiyat Stadı'nda oynadıkları dönemde yaşadıkları kabus dolu günleri yaşamayacaklardır.

FUTBOL STADA YAKIŞMALI
Evet... Stada baktığımız zaman her şey yolunda. Ancak, o çimlerin üstünde oynanan futbol hepsinden daha önemli... 50 bin kişiyi Türk Telekom Arena'ya çekebilmeniz için gerçekten bu stada ve taraftara hak ettikleri bir futbol sergilemeniz gerekli. Sarı-Kırmızılılar, dün gece maçın belli bölümlerinde rakibine bu baskıyı yaşattıysa da bunu 90 dakikaya taşımakta başarılı olamadı. Takıma devre arasında dahil edilen Kazım ve Culio iş yapacaklar gibi duruyor. Kazım, sadece sahadaki işine konsantre olursa takımın etkili silahlarından biri olabilir. Culio, iyi bir kumaşa sahip. Biraz zamana ihtiyacı olduğu ortada.

TAKIMA TAKVİYE GEREKLİ
Daha önce de belirttiğim gibi Galatasaray' ın acil olarak forvet, stoper ve defansın sağına takviye yapmaya ihtiyacı var. Bu eksikler giderildiği taktirde Sarı-Kırmızılılar, seneye bu stadın hak ettiği şekilde Avrupa'ya katılma hakkını kovalayabilir.

HERKESE HAYIRLI OLSUN
Yeniden Türk Telekom Arena'ya dönecek olursak... Seyrantepe, Galatasaray için ikinci bir Ali Sami Yen Stadı olacağının sinyallerini dün gece ortaya koydu. Tek yapılması gereken bu stada ve taraftarın yarattığı atmosfere uygun bir futbolun ortaya konulması. Galatasaray' a Türk Telekom Arena'nın hayırlı olmasını ve Ali Sami Yen Stadı'ndaki başarıların da ötesine geçilmesini diliyorum.