Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 25 Ekim 2010

Derbi farkı

Bundan önceki yazılarımda takım ruhunun kalmadığını ve Rijkaad'ın bu takıma verebilecek bir şeyinin olmadığını söylemiştim.
Görünen o ki, bu düşüncelerimde haklı çıktım. Futbolcuya güvenmezseniz sahadaki oyundan istediğiniz verimi alamazsınız.
Hagi geldi, iki günde ne değişti de bu oyuncular sahada tekmeye kafa sokar oldu. Demek ki Rijkaard'a kimsenin güveni ve saygısı kalmamıştı. Bu maç yazdıklarıma bir ölçü değil ama Galatasaray derbiye Rijkaard'la çıksaydı, büyük bir hezimet yaşanabilirdi.
Maçın ilk yarısında mücadele eden yozisyonlarıyla rakibine sahanın her yerinde basan Galatasaray' dı. Fenerbahçe karşısında bu kadar iyi bir Galatasaray beklemediği için oldukça zorlandı.
Nitekim, Galatasaray bulduğu pozisyonların bir tanesini gole çevirebilseydi derbiyi kazanmamak işten bile değildi. Aslına bakarsanız Hagi'nin takıma gelmesiyle çok şey değişmedi. Takım, bu bağlamda sadece mücadele etti, rakibinden fazla koşmaya çalıştı.
Ve maçın sonu 0-0 bitti.
Hafta arası skor sorulduğunda "Berabere biter" demiştim. Ama Kadıköy'de oynandığı için Fenerbahçe' nin avantajlı olduğunu söylemiştim. Bu tahmiminde de yanılmadım. Galatasaray'a gelecek olursak... Takımın kondisyonu iyi olmadığı için ikinci yarıda ister istemez geri kapanmak zorunda kaldılar. Buna rağmen 2-
3
pozisyon buldular. Eğer, ligin ikinci yarısında Hagi ve Tugay takımın fizik kondisyonunu iyi duruma getirirse daha iyi bir Galatasaray izlememiz işten bile değil.