HASAN TANKAYA

HASAN TANKAYA

Tarihi 12 Aralık 2009

Usta ayak farkı

Antalya'da çok ilginç bir ilk yarı izledik gerçekten. Galatasaray çok iyi başladığı oyunda önce Orhan Ak'a sonra da Jedinak'a seyirci kalınca 2-0 geriye düştü. İkinci gol öncesi Dijehoua'nın direkten dönen topu öncesinde de kalabalıkların içinde ofsayt olmayanları gören Erhan Sönmez önündeki adamı süzemedi.
O pozisyonun arkasında da ikinci gol geldi. Henüz 20 dakika geçmiş maç rating ustalarına malzemelerini üretmişti bile.
Zaten yılın bir çok günü güneşiyle ünlü Antalya yüzünü Cim-Bom'a kapatmış aşırı yağmur maçın zorluk derecesini arttırmıştı. Rijkaard'ın ilk 11 tercihi bu haftada farklılıklar içeriyordu. Solda Caner, stoperde Hakan, santrforda Kewell, sağda Keita, ön ortada Elano.
Galatasaray'da Elano geldiğinden bu yana en iyi oyununu gösterdi bize. Mükemmel ara toplar ve paslar attı. Sarı-Kırmızılı ekip kalesinde şok goller görmesine rağmen Arda ve Kewell ile mutlak fırsatlardan yararlanamadı. Antalyaspor gollerin üstüne yatmak için maçı sahada yatarak zamana oynayarak geçirmeye çabaladı. Onlarda skorun gerçeği yansıtmadığını hisseder gibiydiler aslında.
Nitekim 62. dakikada Necati'nin direkten dönen topu maçın kaderini belirliyordu. Hemen akabinde maçın adamı Elano'nun akıl dolu klas golü geldi. Sonrasında da Keita'nın yaratıcılığını izledik. Kewell'a attırdığı golü yoktan var etti gerçekten. O da bu maçta Rjikaard'a bir kez daha kendini kanıtladı bizce.
Galatasaray
haftalar sonra galibiyet özlemini giderdi. Usta klas ayaklarının oyuna ağırlığını koymasıyla hak ettiği bir 3 puanı 2-0 geriye düştüğü bir maç sonunda aldı. Ve hafta sonuna zirvede girdi...