HASAN TANKAYA

HASAN TANKAYA

Tarihi 22 Ekim 2009

Total hücum

Her şeyi ben bilirim modu. Eleştiri maskesi altında bilinçsizce saldırı. Önce yere göğe sığdıramadılar, sonra tek yenilgi ile yerin dibine vurdular. Ne yazık ki bir değere sahip olmanın kıymetinden çok hasetini yaşayanlar topluluğuyuz.
Herşeyi bilen, anlayan, burnundan kıl aldırmayan, kendini vitrinleme tiryakileri (Çetin Altan ustanın izniyle) sevmezler böylelerini. Bundandır ki 'bir şeyler öğrensem ben de keşke' zihniyeti o akıllarda asla dolaşmaz. Ona göre "Evine dön kardeşim" orta sahadaki adam değişikliklerini eleştirme hakkıdır. Ağbisine göre de o haklıdır. Balkondan seyretti diye ortalığı velveye verip ertesi gün balkondaki adamı Milan'ın istediği haberini yayan ve basan çelişki zihniyeti ise bunların ham halinin tezahürüdür.

***
Dün Florya'da Rijkaard'ı basın toplantısında izlerken hocayı dinledikçe aklıma bunlar takıldı. Rijkaard gerçekten mütevazi, olgun ve herşeyden önce insan. Bu toprakların deyişiyle adam gibi adam. Bunu yakından görüyor ve izliyoruz. Futbol adamlığı ve futbolculuğunu ise istatistikler anlatıyor zaten. Söze gerek yok.
Lig TV'den Hasan Onan soruyor hocaya "Siz hakkınızdaki eleştirileri takip ediyor musunuz? Taktik bilmediğiniz bile söyleniyor" diyor. Rijkaard gülümseyerek yanıtlıyor.
"Benim için sır değil. İşimin bir parçası. Gazetecilere saygı duyuyorum. Onlar da işlerini yapıyor. Herkesin futbolla ilgili bir bilgisi var. Bu yüzden beni eleştirebilirler. Ama biz de bu işin içindeyiz." Evet o kimseye bu işi bırak git bir yerlere demiyor. Anlayışla karşılıyor. En azından bu bakış açısı bile mesleğine saygısı olanları bir daha düşünmeye itmeli. Bel altı vuruşlarla böyle bir markayı hedef alarak prim yapmak isteyenlere son bir söz. Bir zahmet kalkın Florya'ya gelin de anlamadığınız bölümler konusunda sorunuz varsa yüz yüze sorun Rijkaard'a. Oturarak ahkam kesmek kaldı mı?