Tarihi 17 Mayıs 2010

Samanyolu'ndaki tuhaflıklar

Samanyolu'nu izlerken birkaç enteresan durum ilgimi çekti. Bunlardan ilki Feride Hanım ve Evset'in durumu. Son aylarda başlarına gelmedik kalmadı. Ancak iki hanım da süslerinden püslerinden hiç taviz vermedi. Feride hanım bıçaklandı, Evset'in hayatının aşkı öldü, kocası terk etti, Melek intihara kalkıştı, Zülal'in gerçek kimliği ortaya çıktı. Ama yok, iki hanımefendi de ne giyinmekten ne de incilerini takıp takıştırmaktan geri kalmadı. Demek asalet böyle bir şey… Dünya başına yıkılsa da takacaksın inci kolyeni… Bir diğer enteresanlık ise bölüme hastı.
25 yaşlarındaki Melek'in Ağva'dan haberi yoktu. Oysa ki, İstanbullu olmayanlar bile Ağva diye ölüyor. Son yılların tatil cenneti haline geldi bu küçük kasaba. Ama anlaşılan o ki, Melek köşkten kafasını çıkartıp da şöyle bir bakmamış; bu gençler nerelere gider, normal insanlar nasıl yaşar diye… Bir de Namık'ın yüzünün morlukları var ki inanılmaz. Bir sahnede beliriyor, bir sahnede yok oluyor. Sanırsınız ki, Namık, Nükhet'le görüşmeye giderken yüzüne makyaj yapıyor. Ya da eve gelince Zülal'i üzmek için gözlerinin altına mor far falan sürüyor.
Devamlılık çok önemli deyip duruyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz herhald

* * *
CADI KAZANI
Tam da artık bu diziyle ilgili bir şey yazmayacağım, diyorum ki bir tatsız durum daha yaşanıyor. Biliyorsunuz, haftalarca yazdım, Efe'siz Kavak Yelleri çok tatsız olacak diye… İnanın dizi izlemekten pek de hoşlanmayan yakın çevrem 'Sen bu diziyle kafayı bozdun' diye kızdı bile bana… Ama Efe'nin yokluğunu kapatmak için başvurulmadık numara kalmadı. Gençlik dizisi ne hallere girdi!
Kazalar, kaçırılmalar, gizli çekilmiş fotoğraflar, ihanetler falan derken ortalık iyice karıştı. Son bölümde bir Rus gelinimiz oldu nur topu gibi. Ancak bölüm yine imkansız bir olayla son buldu. Aslı'nın cep telefonu çaldı ve bilin bakalım arayan kimdi? EFE! Ben size demiştim Efe'siz Kavak Yelleri olmaz diye… Kendisi olmasa bile hayaleti dolaşıyor dizide.

* * *
ALKIŞ
Çocuklar Duymasın'la ilgili olumsuz eleştirileri eminim okumuşsunuzdur. Ben de okudum.
İçimden 'acaba'lar geçirmedim, dersem yalan söylemiş olurum. Acaba bu karakterler devrini tamamlamış mıydı? Ama tabii ki Birol Güven de bunu düşünmüş ve tanıtımlardan izlediğim kadarıyla muhteşem bir afacan yaratılmış, Light Selami'nin oğlu Beton Orçun büyümüş ve baş edilmesi imkansız bir 'fırlama'ya dönüşmüş. O kadar ki Dominant Teyze Gönül bile oğlundan yılmış. Beton Orçun birkaç haftaya kalmaz ekranın akıllarda kalan karakterlerinden bir olur bence! Birol Güven, diziye iyi bir karakter eklemiş bence, ellerine sağlık...