Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 30 Temmuz 2017

Küçümsenen öğretmenlik!

Selda hanım geçenlerde bir okurunuz, öğretmenliği küçümseyip, "Oğlum alt tarafı resim hocası olur" demişti. Aklıma takıldı. Yani çocukları bilgiyle donatmak ve geleceğe hazırlamak bu kadar mı önemsiz! Neredeyse dünyanın en berbat mesleği olarak lanse edilecek. İki göbek eğitimci bir ailenin evladı olarak isyan ediyorum resmen. Rumuz; Faruk T.

S.U. CEVAP; Bu biraz da çocuğa biçilen zeka ve kabiliyet ile orantılı. Bir zamanlar reklam eğitimi alan öğrencilere, "Yaratıcılığın zirvesinde, misal Ali Taran gibi dahi değilsen, okulda kal hoca ol" denirdi. Akademik kariyer yapanlara düpedüz hakaret ve haksızlık. Benim gençliğimde ise şöyle bir inanış vardı; "Kızı nasıl olsa evlendireceksin, iki yıllık öğretmenlik mektebini bitirsin çok bile!" Eğitmenliğin bu kadar 'küçümsenmesinin' sebeplerini burada masaya yatırmak elbette mümkün değil ama hepimizin utancı olmalı.

DENİZE SOKAMIYORUM!
Selda abla mahallenin en delikanlı genciyle aşk yaşıyorum. O çok kıskanç. Kışın mini etek giydirmezdi, şimdi kızlarla denize gitmeme karışmıyor. "Sen de gel" diyorum, "Bizi bozar" diyor. Başkasını bulmuş olabilir mi? Rumuz; Betüş

S.U. CEVAP; Yaz mevsimi delikanlılığı bozar. Çünkü ortalarda yarı çıplak dolanmak bilumum kusurları ortaya çıkarır. Örnek; kışın vatkalı ceketlerle kabartılan dar omuzlar ve sıska kol-bacak adaleleri... Tavuk şeyi gibi kılsız bir göğüs nahiyesi ve yumurta topukla uzatılan kısa boyun ise asla çaresi yoktur. Üzülme, seninki başka bir kızın değil, sadece karizmayı korumanın peşinde.