Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 15 Mart 2017

Esprisine kendi gülüyor!

Selda abla eşimle yarı görücü usulü evlendim.
Tipine, mesleğine baktım 'Yanıma yakışır' dedim.
Ama öyle bir kusuru var ki dayanmam mümkün değil.
Arkadaş gurubumuzda dikkat çekmek istemesini ve beğenilme arzusunu anlayabiliyorum. Ama bunun yolu, 'kendi yaptığı espriye sadece kendisinin gülmesi' olmamalı. Henüz cicim aylarındayız, bu konuda uyarmam yakışık almaz.
Soğumaktan korkuyorum.
Siz bana ne tavsiye edersiniz.
Rumuz; Merve

S.U. CEVAP; Ben de gençken basit esprilere dayanamazdım.
Hele de bunu yapan yazarçizer takımıysa! Örnek vereceğim; o dönemlerde kayınpederim ve kayınvalidem Erdek'e gitmişti, en yakın arkadaşları Vedat Günyol da, "Haa Erdek'e gittiler ördek oldular" demişti de koskoca yazar bir saniyede gözümden düşmüştü.
Meğerse yaş icabıymış, şimdi daha beterlerini kendim yapıyorum. Bu örneğe bakarak sen de eşinde başka değerler keşfetmeye çalış. Espri yüzünden koca mı boşanırmış? Biraz aklını başına devşir...

Gösteriş savaşları başlayacak
Selda hanım biraz da 'çocuklarımızı yarış atı yapıp, onlar üzerinden eşe dosta hava atma' huyumuzdan söz eder misiniz? Sınavlar başladı zavallı çocuklar bunalımda. Bir kısım aileler, 'Evlatlarımız bir baltaya sap olsunlar' diye değil komşu akrabalara "Seninki kazanamadı, benimki ne kadar üstün" demek için yapıyor.
Aksi olduğunda çocuğa üvey evlat gibi davranıyorlar… Rumuz; Rıfat

S.U. CEVAP; Bazen ne düşünüyorum biliyor musunuz Rıfat bey, keşke oğlumu o sınav maratonuna sokacağıma çiftçi yapaydım! Önemli olan mutluluğu ise bundan güzel meslek mi olur? İşsiz kalmasını istemiyorsanız bir diğer meslek de elektrikçi veya muslukçuluk. Dev işyerleri kapanırken, çağırdığınız eleman 3 gün sonraya randevu veriyor...