Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 27 Nisan 2016

Evlenmesini istemiyorum!

Annemizi küçük yaşta kaybettik.
Erkek kardeşimi ben büyüttüm. Okumadım okuttum. Giymedim giydirdim. Şimdi evlenmek istiyor ama ben kızı istemiyorum. Aralarını bozmak istiyorum. Günah olduğunu biliyorum ama kız bize gelin olamaz. Aralarını bozmak için ne yapmam lazım. Kardeşim duyarsa benden nefret eder. Kardeşimi kaybetmek istemiyorum.
Rumuz; Gayegül

S.U. CEVAP; Doğru, kardeşinize gerçekten annelik etmişsiniz ama bilir misiniz, anneler evlatlarının sadece mutluluğunu ister. Kardeşinizle gelin adayı arasında belli başlı uyuşmazlıklar yoksa bırakın o da mutlu olsun.

UYUMSUZLUK NEDiR?
Öncelikle ahlaki bir sorun olmamalı. Bir de, aynı hayat görüşüne mi sahipler, bunda hemfikir olunmalı. Eğitimi, aile yapısı da önemli. Ama bana sorarsan en önemlisi 'vicdanlı' olmak. Birçok kapıyı açan tek anahtar!
Sen de lütfen abla olarak vicdanının sesini dinle.

BAŞKA BİRİNE DÖNÜŞTÜM...

Selda abla şu kocama bir kızar mısın? Çünkü beni aldığı halimle şimdiki halim arasında benzer tarafım kalmadı. Genç kızlığımda saçlarımı sarıya boyatırdım, 'tehlikeli göründüğüm için' kahve tonlarına döndüm. Etek boyumu filan tahmin edersin. Kapı önünde çocuklarla voleybol oynamamı bile yasakladı.
Neymiş efendim, deve gibi boyumla hottur hottur zıplıyormuşum. Selda abla kocam sizi çok seviyor. Rumuz; Veysel'in eseri

S.U. CEVAP; Farkında mısın, aslında ne kadar mutlusunuz? İfade şeklin, eşinin sana takılmaları çok hoşuma gitti. Belli ki gösterişten uzak, sadece kendisine ait bir kadın istiyor. Çok zor değil, uyum sağla gitsin.