Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 19 Nisan 2016

Hangimiz haklı?

Selda Hanım, kocamla fikir ayrılığı yaşıyoruz, okurlarınız hakem olabilir mi? Konu şu; Çok sevdiğimiz karı-koca arkadaşlarımız var. Kızın bebeği olmuyor, o yüzden biraz ezik. Kocası iyi insan ama çapkın. Son sevgilisi ile ilişkisi haylidir devam ediyor. Ben kadını uyarmak istiyorum, eşim diyor ki "Söyleme yuvalarını yıkarsın!" Rumuz; İKİLEM

S.U. CEVAP; Söylenecek kadın var, söylenmeyecek kadın var. Bu tamamen karakterle ilgili bir şey. Kimi gerçeği öğrenir, eşini yeniden kazanmanın yollarını dener; kimi çıldırıp kocayı boşamalara kalkar. Bu yüzden karışmasanız iyi olur.

EŞİNİZİ HIRPALAMAYIN
Bu arada eşinizin 'yuva dağılmasın' gerekçesiyle hemcinsinin tarafını tutması doğal, gereksiz yere aranızı açmayın. Hele de olayı şu noktaya asla getirmeyin; "Sen de aynısını yapmaya niyetlisin, bu yüzden arkadaşını koruyorsun!" Sonra bir bakarsınız arkadaşlarınız meselelerini halletmiş, olan sizin ilişkinize olmuş.

DEVLETTEN YURT İSTİYORUZ!
Selda Hanım 46 yıllık evliyim. Adamı adam edemedim gitti. Tabi sorsan o da benden memnun değil. Şu an gelirim olsa, eline bakmasam hemen boşarım. Keşke devletimiz bizim gibi hanımlar için yurtlar açsa. Kocaların azabından kurtarsa. Rumuz; AYŞE NECLA

S.U. CEVAP; Ah Ayşe Hanım, ne kadar dertlisiniz? Ama işi devlete havale etmeden önce yapacak çok şey var hatırlatırım. Örneğin, kendinize meşgaleler bulun. Haldır haldır ev temizliğinden söz etmiyorum, Şöyle mutlu edecek uğraşlar olsun. İlk aklıma gelen, 'Belediyenin açtığı kurslar!' Tabii öğrendiklerinizi hayata geçirmek şartıyla. Kocayı da artık bırakın kendi kendine takılsın.