Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 20 Kasım 2015

Alınganlığa son verelim

Selda abla yazın lütfen; Bireysel suçların, bir takım mesleklere ve yöre halkının tümüne mal edilmesinden artık içimize fenalık geldi. Bunu yapanlar da yine o meslek gurupları veya suçlunun çıktığı yöre halkı. Mesela adam, gayrı ahlaki davranışta bulunuyor. Birileri de bunu haber yapıyor. 'Vay efendim benim şehrimi nasıl karalarsın, bir daha adımızı ağzına alma fena yaparız?' Yok ya, hangi şehrin adını vereceğim peki? Rumuz; Bahriye

S.U. CEVAP; 'Adı kötüye çıkanlar' genelde; politikacı, sanatçı, avukat, doktor, öğretmen, hemşire ve polis-asker gibi bazı meslek gurupları.

HATALAR GÜNDEM YARATIR...
Onlara şunu hatırlatmak gerekir ki; konuşmaz, yazmaz ve görüntü yayınlamaz isek, ülkede haber ve televizyon programı yapılamaz. Gazete, dergi çıkmaz, makale roman kaleme alınmaz, sinema ve tiyatro kapılarını kapatır, diziler rafa kalkar. Biz de vakit bolluğundan elele verir suç işler otururuz artık.

UTANMALARI GEREKMEZ Mİ?
Selda hanım 62 yaşındayım eşimi yıllar önce kaybettim. Kendimi torunuma adadım. Bu mektubu da birlikte yazıyoruz. Evlenme programlarını izliyorum. Benim yaşımdaki kadınların affedersin cilveli cilveli hareketleri yakışık almıyor. Eskiden böyle değildik, ne oldu bize? Rumuz; Anneanne-torun

S.U. CEVAP; Biraz Batı kültürü, biraz kadın özgürlüğü, biraz da 'vur deyince öldür' abartımız. Doğrudur, bizim nesil anne-babasını yanyana bile görmedi. Bu yüzden 80 milyonun önünde elin adamına "Senden elektrik aldım" itiraflarını yadırgamanız doğal. Tabii işi adabıyla yapanların da hakkını yemeyelim.