Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 8 Kasım 2015

Biraz abartmıyor musunuz?

Geçen gün emekli bir okurunuza diyorsunuz ki, "TOKİ'den ev aldığınızda, balkonunuzda oturup karşılıklı çay içeriz!"
İnsanlara yakın davranayım derken abartmışsınız Selda hanım. TOKİ evleri İstanbul'un din doruğunda, siz kim bilir hangi lüks semtte oturuyorsunuz. Aynı caddede yürüme ihtimaliniz bile yok. İyi niyetli olabilirsiniz ama hiç inandırıcı değilsiniz. Rumuz; Symbol

S.U. CEVAP; Atalarımız ne der? Paranın ve imanın kimde olduğu bilinmez. Bu yüzden sen de bilemezsin hangi semtte, hangi hayat şartlarında yaşadığımı. Belki de büyük kayıplar sonucu son derece mütevazı bir yaşam sürdürüyorumdur.
Kimi sonradan görmedir, eski dostlarını küçümser. Kiminin hayatı lüks içinde geçer ama yoksul bir mahalledeki teyze en yakın dostu olabilir. Hatta birlikte hamur açmacasına ve nefis börekler yapıp, kapı eşiğine oturup yemecesine...

Biraz abartmıyor musunuz?

Selda hanım 66 yaşındayım, kiraya çıktım ve elektrik sayacını üstüme almam gerekti. Bir elektrik şirketinde tam 2.5 saat kuyrukta bekledim. Devletin çeşitli kurumları bizim gibiler için öncelik tanıyor. Aynı uygulamayı özel elektrik şirketleri için de bekliyoruz. Dünden beri hasta yatıyorum. Rumuz; Hasan T.

S.U. CEVAP ; Hatırlattığınız iyi oldu; bütün toplu taşıma araçları dahil bazı devlet hizmetlerinden ücretsiz ve öncelikli olarak faydalanabiliyor yaşlılarımız. Laf aramızda ihtiyarlamanın tek avantajı da bu. Her ne kadar burada bazen aksini savunsam da.