Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 27 Ekim 2015

Farkında değil misiniz?

Selda hanım anladım siz boşanmaya karşısınız. Kadın diyor ki, "Kocam beni aldattı, üstüme kuma getirdi, eve barka uğramıyor" Sen hala 'Otur oturduğun yerde, elbet bir gün döner" diyorsun. Galiba eşin tarafından aldatılmayan ender insanlardansın. Bu adamları biraz da sizin gibiler dolduruşa getiriyor. Saygılarımla. Rumuz; Sadakat

S.U. CEVAP; Türk erkeğinin 'Ben yaparım, kimse karışamaz' inancı, doğuştan genlerine işlendiği için bize gerek kalmıyor. Bu yüzden onları tutabilene aşk olsun. 'Ayrılmayın' dememiz ise tamamen aile bütünlüğünü korumak adına. Ayrıca yuva dediğin kolay kurulmuyor.

TEK TARAFLI FEDAKARLIK
Daha da önemlisi, 'çocukların boşanma acısını yaşamamaları!' Bir evlat için, ana-babayı bir arada görmenin verdiği güven duygusunu yadsıyamazsınız. Tekrar söylüyorum 'eşlerin fedakarlıkta bulunmalarını' istememizin nedeni budur. Her ne kadar bu görev kadınlara düşse de.

KİM KOYDU BU KIZI BURAYA?

Daha önce de yazdım ama bu kez konu farklı. Sınıfa bir kız geldi, bütün oğlanlar peşine düştük. Kız tam sizin kafadan, "Çalışkan olmayanla işim olmaz" dedi, hepimizi umutsuzluğa boğdu. Arkadaş çok güzel fakat önerdiği şartlar ağır. Şimdi kitaplar önümüzde kara kara düşünüyoruz. Acaba bu kız, tarafınızdan mı aramıza sızdırıldı yoksa idare mi yolladı? Kod adı; Evita

S.U. CEVAP; Sizin gibi tembelleri yola getireceğini bilsek, Milli Eğitim şu Evita'dan binlerce kopyalayıp okullara dağıtır herhalde. Ama helal olsun elin kızına, bak hepinizi kitapların başına oturtmuş. Ki bu bile şimdilik yeter. Ama lütfen sonrasını da getirin. Evita'yı sınıfın en çelimsiz, en uyuz ama en çalışkan oğlanına kaptırmayı istemeyiz değil mi?