Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 20 Ekim 2015

Kocama eş arıyorum!

Selda abla, çocuğum olmuyor. Kızlığımda rahmim ve yumurtalıklarım alındı. Evlenirken eşimden, ailesinden gizledim. Sonra doktora gittik, tabi her şey ortaya çıktı. Kocamla birbirimizi çok seviyoruz, ayrılmamın mümkünatı yok. Şimdi inanır mısın kendi elimle kocama kız arıyorum, sırf çocuk olsun de. Biri çıkıp 'doğru yapıyorsun' desin, nolur. Rumuz; Bahtsız

S.U. CEVAP; Ey Allah'ım bu nasıl bir mantık? Yok mu evladım senin anan baban veya sana akıl verecek bir aile büyüğün? Acaba bana anlatmadığın durumlar mı söz konusu? Ya da karı koca bir oldunuz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Çünkü artık günümüzde 'bebek sahibi olmanın' bin türlü yolu var.

EVDE BİR YABANCI
Eve bir yabancıyı sokacağınıza, yabancı ama bir süre sonra tamamen sizin olacak kimsesiz bir bebeği evlat edinsenize! Ayrıca bu namzedin ille de hamile kalacağı alnında mı yazıyor? Ya "aklıma yer edeyim, bak sana neler edeyim" türünden bir hatunsa ve seni kapının önüne koyarsa? Lütfen iyi düşün.

ZEYTİNYAĞI MI, O NE?
Karatay hoca almış yanına 100 yaşında bir nineyi, kameraya diyor ki, "Zeytinyağı yiyin, 100 yaşına kadar yaşayın!" Ömrü uzattığını biz de biliyoruz ama bu maaşla hakiki zeytinyağını nereden bulacağız acaba? Bence parti başkanları seçim nutuklarına bunu da eklesinler; "Seçilirsek her ay, her aileye bir şişe zeytinyağı vereceğiz!"

S.U. CEVAP; Farkında olmadan önemli bir noktaya parmak bastınız. Özellikle muhalefet partileri 'insanımızın sağlığı ile ilgili' doğrudan hiç bir proje geliştiremediler. Diğer yanda, zeytinyağına sıra gelene kadar ele alınması gereken pek çok önlem var. Paketi en az 7 tl olan sigaradan vatandaşı vazgeçirmek gibi.