Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 15 Ekim 2015

Cevabınızı okutacağım!

Hep aynı şey değil mi Selda abla! "Sevgilim terk etti napayım", "Kızım kötü yola düştü napayım", "Kocam başkasıyla kaçtı napayım?" Kesin sen de kaçmak istiyorsundur ama tüymeden önce sorunumu çöz. Yukarıdaki üç vakadan biri başıma geldi; Sevdiğim kız tarafından şutlandım. Nedeni, "Neden onu sevdiğimi başkalarına söylemiyor muşum?" Abla burası küçük yer, her ortamda erkek kardeşi dibimizde oturuyor. Hadi o tıfıl neyse de, bir baba var ki sorma! Cevabını kıza da okutacağım, ona göre yaz. Rumuz; Talas

S.U. CEVAP; Ey benim aşık ve şaşkın genç okurum! Dünyanın en güzel duygusunu karşılıklı yaşıyorsunuz ama nedense mutluluk batıyor. Bana da tahmin yapmak kalıyor. Acaba bulunduğunuz ortamda başka kızlar var da sen bu yüzden mi ilişkini saklıyorsun?

KAYINBİRADER?
Evlatçığım kız haklı, senin kayınço hiç mi tuvalete gitmez? Fırsatını bul, sevdiğin kızın elinden tut ve diğerlerine, "Ben bu güzel varlığa aşık oldum" deyiver.

HAYAT BU MUDUR?
İnanın hayatım çile çekmekle geçti. Eşim ayrı çektirdi, çocuklarım ayrı. Küçük kızım evlenmeden hamile kaldı, 4 aylıktı kürtaj yaptırdım. Günahını taşıyorum. Kocam uzun yol şoförü, alkol bağımlısıydı, keyfine düşkün bir adamdı. Kapıma sarhoş kadınlar bile dayandı. Hangi birini anlatayım. Anlatsam da ne olacak ki! Artık iş işten geçti, gerisi boş. Rumuz; Çile bülbülüm

S.U. CEVAP; Anlatacaksınız, dertleşeceğiz ve hiç olmadık bir süre kötü anılardan uzaklaşacaksınız. Şimdi düşünün, ya şöyle bir mektup yazmak zorunda kalsaydınız? "Selda hanım, eşim uzun yol kaptanı, trafik kazası geçirip kötürüm kaldı. Küçük kızımı ise kürtajda kaybettim! Diğer çocuklarıma parasızlık yüzünden bakamıyorum!"