Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 14 Ekim 2015

Ankara'nın bağları!

Selda hanım hastalık belimi büktü. Tek eğlencem internet. Takvim'i de oradan takip ediyorum.
Ben Ankaralıyım. Uzun zamandır Erdek'te yaşıyorum.
Takvim bazen şehirlerin eski fotoğraflarını yayınlıyor.
Ankara'nın eski halini yayınlar mı? Ama merkezi değil, kenar semtlerini. Keçiören'de geçti çocukluğum, bağlar bahçeler içinde büyüdüm.
Şimdi apartmanlar dikilmiş, eski güzelliğinden eser yok. Özlemimi ancak siz giderirsiniz. Elimde o zamanlara ait resim mevcut değil, fakirdik makine alacak paramız yoktu. Rumuz; Necati Tevfik Güdül

S.U. CEVAP; İnanıyorum ki sağlığınıza yeniden kavuşacaksınız. Ankara'ya gelince, ben de Keçiören'e yakın Etlik'te büyüdüm.
Keçiören değil ama bizim yöreye ait fotoğraflar var elimde, dilerseniz yollayabilirim.

İNŞALLAH BULABİLİRİZ
Tabii Keçiören'in de kentleşmeden önceki o güzelim doğasına ait her hangi bir görüntü bulursam onu da iletirim. Bu arada ne kadar haklısınız dostum, ikimiz de gerçekten cennette büyümüşüz.

ÇOCUĞU OLMAK SUÇ MU?
Derdim şudur; Dul bir kıza aşık oldum. İki çocuğu var. Eşini trafik kazasında kaybetmiş. Ben üniversiteyi yeni bitirdim, askere gideceğim. Onu, çocuklarıyla kabul ediyorum. Çünkü çok seviyorum. Ailem karşı çıkıyor.
Ben de diyorum ki "Aynı şey kız kardeşimin de başına gelebilirdi!" Ama o kadar cahiller ki anlatamıyorum.
Rumuz; Mavi kuş

S.U. CEVAP; Ailenin tepkisine cahillik demeyelim istersen. Çünkü ana - baba yüreği evladı için daima 'az sorunlu' evlilik ister. Kızı çok sevmişsin tamam da, genç yaşta iki çocuğun sorumluluğunu alabilecek misin?
Unutma senin kadar o yavruların da mutlu olmaya hakları var. İyi düşün lütfen.