Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 13 Ekim 2015

Sesimizi duyurun

Selda hanım, gazetenizde okudum 'Hükümet TOKİ vasıtasıyla emeklilerin ev sahibi olması için düğmeğe basmış!' Ama İstanbul vilayetinin adı geçmiyor. Halbuki emeklilerin üçte biri burada yaşıyor. Gerçek mi, şunu bir araştırır mısınız? Fazlı çavuş

S.U. CEVAP; TOKİ yetkilisiyle görüştük. Haklısınız İstanbul şimdilik beklemedeymiş. Nedeni; Şehrin arsa fiyatlarının çok yüksek olması (en ucuzu metrekaresi 1000 tl) ve kaliteli malzemenin inşaat maliyetini arttırması! Yetkili ayrıca şunu da söyledi; "Sadece binayı yapıp bırakmak olmaz, yaşlılara uygun çevre düzenlemesi ve sosyal yaşam ünitelerini oluşturmak da gerekir! Tüm bunların tutarı 150.000 tl olunca, aylık taksit tutarı da 800-1000 tl'ye varıyor ki bu da emeklinin ödeşebileceği miktarı aşıyor."

MUTLAKA KONTENJAN AYRILACAK!
Ama üzülmeyin sevgili okurumuz, TOKİ'nin yaptığı diğer sosyal konutlarda mutlaka emeklilere ayrı bir kontenjan açılıyormuş. Şansınızı burada değerlendireceksiniz artık.

AŞK VE EĞİTİM FARKI!
Selda hanım sana teessüf ediyorum. Kızın birine diyorsun ki, 'Sen üniversitedesin, sevgilin ortaokul mezunu, sana uygun değil ayrılın!' Biz de nişanlımla aynı durumdayız. İnsanlar tahsillerine göre mi aşık olurlar? Burnu büyüklük bu. Siz yaşamamışsınız diye, yanlış bir şey değil. Biz çok mutluyuz. Önce düşünün sonra konuşun. Rumuz; Palandöken

S.U. CEVAP; Yine yanlış anlaşılmış bir cümle... 'Tahsil farkının çiftler arasında kesinlikle uçurum yaratacağı' şeklinde hiçbir öngörüm olamaz. Ama bazı eşler için sorun teşkil edebilir düşüncemden de beni kimse vazgeçiremez. Tek yolu, kendinizi yetiştirmenizdir. Ki eşinizin arkadaşları arasında mahcup olmayın.