Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 24 Şubat 2015

Gelinim ve diğer oğlum

Sevgili Takvim Okurları... İşte size; mektuplarınızın sadece yayınlandığı değil, aynı zamanda sizinle irtibat kuran ve dertlerinize çare olmaya çalışan bir köşe. Sizde sıkıntınızı paylaşın, birlikte çözüm arayalım...


Ülke ve dünya sorunlarını düşündüğünüzde benim derdim size dert gibi gelmeyebilir... Ama ailem de benim tüm dünyam. 63 yaşındayım ve eşimi yıllar önce kaybettim.
İki oğlumu çalışarak yani zor şartlarda üniversitelerde okuttum.
Tam rahata ereceğim dedim ki büyük oğlumun eşi ile küçük oğlum arasında tehlikeli ilişkiyi farkettim.

ONA BABALIK ETTİ
Çocuklarımın arasında yaş farkı var, büyük ona adeta babalık etmiştir. Küçük oğlum duygusal, şiir ve müzik meraklısı, bunalımlı bir çocuk olarak büyüdü.
Doktorlara göre bir tür şizofreni hastası.
Bu yüzden insanlarla görüşmüyoruz uzun zamandır. Oğlumun gelinime duyduğu hayranlığın aşka dönüştüğüne inanıyorum. Tabi hemen evi ayırdık ama olmadı, bu sefer de cep mesajları, internetten sürekli yazışıyorlar. Arada bir evlerine de gidiyor küçük oğlum. İlişkileri ne boyutta düşünmek bile istemiyorum.
Gazetenizin okuru değildim, tesadüfen köşenizi gördüm ve yapılan yorumlar dikkatimi çekti. Belki ailemi kurtaracak bir yol gösterirsiniz. Rumuz; Gönül

S.U CEVAPLIYOR ; Sevgili hanımefendi, yaşadığınız gerçekten büyük bir çıkmaz ama unutmayın her şey biz insanlar için. Öncelikle Allah yardımcınız olsun çünkü gördüğüm kadarıyla küçük oğlunuz sağlıklı düşünemiyor.
Oturup oğlunuzla konuşun ve bu durumun normal olmadığını anlatın. Mutlaka tedavi alıyordur ve psikiyatrı en doğru yolu gösteriyordur.
Ama bu sorunu da doktoruyla paylaşmalısınız. Ve gelininizi aynı hekime götürmeli bu yanlışın biranevel düzelmesini sağlayın. Yoksa bu durum hepinizin canını fena acıtacağa benziyor.

SONRA MÜGE ANLI'DA ARARSINIZ!
Ben 17 yaşında bir kızım. Gecekonduda yaşıyoruz.
Evden kaçmama çeyrek var. Anlayışsızlık, şiddet, kavga oda hapsi, hepsi bizim evde var. Büyük abim bütün erkekleri kendi gibi bildiğinden bana göz açtırmıyor. Küçük yaşta kız alıkoymaktan cezaevinde yattı. Şimdi beni bakkala bile zor gönderiyor.

ANNEM ZAVALLI...
Annem zaten zavallının teki. Babam kahve köşelerinde.
13 yaşında erkek kardeşim var o bile eteklerimi kesiyor kısa diye.
Her şey bana yasak. 6. sınıftayken tanıştığım bir çocukla arkadaşlık ediyordum.
Durumları iyi ama evlenme taraftarı değil. Flört etmek istiyor sadece. Bir de markette çalışan biri var, yaşça büyük. O da evli ama karısıyla anlaşamıyor. Bana kaçalım diyor. Benim kalbim diğerinde. Ne yapmalıyım? Rumuz; Özgür Kuş

S.U CEVAPLIYOR ; Sevgili özgür kuş...
İnşallah bu dünya değişir ve gençlere gereken değeri veririz.
Ama şimdilik örf ve ananelerimizin ağır bastığı şartlarda yaşamak zorundasın. Ama evden kaçmak başına daha büyük belaların gelmesi demek.
Öncelikle o marketçiye asla güvenme, olacak iş değil.
Sevdiğin gençle de, yaşın çok ufak, ciddi ilişkileri zamana bırak. Yapacağın tek şey ağabeyinin güvendiği birini araya sokman ve onu bir iş bulup çalışmana ikna etmen. Hem sen olgunlaşırsın hem de evin erkeklerinin güvenini kazanırsın. Aslında anne ve babanın eğitilmesi gerekiyor. Çünkü gençleri bekleyen tehlikelerden korumak ancak aklı selim, bilgili ebeveynlerle mümkündür... İstersen ailenle konuşabilirim.
Sevgiler...