Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 30 Eylül 2011

Sivok, Ferrari'ye özenince...

Beşiktaş, teknik direktör Carvalhal'in yanlış 11'iyle maça başlamış olsa da bana göre dün gece en az 1 puan almayı hak etmişti. Özellikle maçın ilk yarısında erken gelen golle birlikte kendine daha güvenli ve akıllı oyunuyla pozisyonları üreten taraftı. Yanlış 11'deki düşüncemi biraz daha açmak istiyorum... Son haftaların formda isimlerinden biri olan Sidnei mutlaka sahada olmalıydı. Sivok'a güvenmediğimi daha önce de belirttim.
Bence, acemice bir hareketle yarattığı penaltıyla 3 puana mal oldu.
Fener maçındaki Ferrrari'yi hatırlattı.
Necip'in yerine ise Ernst'le sahaya çıkılmalıydı. Necip, yetenekli ama formsuz. Edu'nun yerine de mutlaka Holosko olmalıydı. Holosko rakip defansı bozacak koşuları yapabilir. Carvalhal'in de 1 puan almak istediğini düşünürsek Holosko olmazsa olmazdı.

TAKIM OLMA SİNYALLERİ
Herşeye rağmen Beşiktaş, dün gece 1 puanı hak eden bir görüntü sergiledi. İkinci 45 dakikada, ilk yarıya oranla daha etkisizdi. Ancak, takım olma yolunda önemli veriler ortaya koydular. Sezon başından beri belki de en disiplinli görüntülerini sergilediler. Quaresma'nın geriye dönüşleri Siyah-Beyazlılar adına olumlu. Hilbert de sağ tarafta daha fazla süre almalı.

HERKES BİR TUHAF OLDU
Maçın dışında dikkatimi çeken bir kaç nokta daha var... Maçın spikerine bir anlam veremedim. Bu ülkede, dikkat çekmek için herkes bir tuhaflaşmaya başladı. Ayrıca, koskoca Premier Lig ekibinin sahasının içinde yer alan yeşil çizgiler de neyin nesi...

* * *
Maçın en iyisi
Fernandes, orta sahadaki mücadele gücü ve dinamizmiyle takımına katkı yaptı.

* * *
Maçın en kötüsü
Acemice yaptığı hareketle penaltıya sebebiyet veren Sivok, hayal kırıklığıydı.