Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 19 Eylül 2011

Daha hızlı Galatasaray

Galatasaray için Samsunspor maçı çok önemliydi.
Çünkü geçen hafta ligde Belediye'ye kaybetmiş bir takım ilk kez seyircisi önüne çıkacaktı... Üstelik de sezon öncesi flaş transferler yapan Galatasaray için artık hata şansı da yoktu...
Mücadele başlar başlamaz şaşkınlığım arttı. Neden mi? Çünkü, sahasında oynayan Galatasaray'ın daha agresif, daha çok pozisyona gireceğini düşünüyordum. Tabii bunda Samsunspor'un da haddinden fazla kapanması da önemli bir rol oynuyor. Karadeniz ekibi belli ki galibiyet için çıkmamış maça... 1 puan alayım bana yeter anlayışındaydı.
Galatasaray'da ileride Baros çok yalnız kalıyor, orta sahayı mehter takımı şeklinde geçen bir Galatasaray izliyoruz. Artık futbol hızlı oynanıyor.
Bunu geliştirmedikleri sürece iyi sonuçlar almaları mümkün değil. Elmander'in oyuna girdikten sonra yaptığı iyi işler Galatasaray'a 3 puanı getirdi. İsveçli oyuncunun yeri ilk 11. Bunu bu maçtan sonra daha net gördük. Kaleci Ahmet'i oyundan attırması ve golü maçın klidini çözen pozisyonlardı.
Bu galibiyetten sonra Galatasaray'ın önemli dersler çıkarması gerekir.
Kanatları daha çok çalıştıran daha çok pozisyona giren bir Galatasaray izlemeliyiz. Çünkü bu takımda bunu başarabilecek yetenekte oyuncular var. Selçuk İnan'a orta sahada Melo dışında yardım eden bir oyuncu yok. Selçuk bu kadar baskı yerse yaratıcılık özelliklerini de sahada gösteremez. Nitekim Trabzonspor'da daha yaratıcı paslar atıyordu. Uzun lafın kısası, G.Saray yeni bir takım. Zaman ilerledikçe daha iyi olacaktır.

MAÇIN EN İYİSİ İSVEÇLİ
İsveçli oyuncu Elmander
oyuna girdikten sonra maçın klidini çözen isimdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ
Kazım, Galatasaray'da en kötü oyuncuydu. Kalitesini dün gece inkar etti!