Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 31 Ocak 2011

Savunmasız Beşiktaş

Beşiktaş'ın dünkü karşılaşmada mağlup olmasına çok fazla üzülmedim. Çünkü bu sene Beşiktaş'ın ligde şampiyonluk umudunun olmadığı kanısındayım.
Beşiktaş'ın hedefi ilk önce UEFA Kupası, sonrasında da Türkiye Kupası olması gerekir.
Ama bu düşüncem, Belediye karşısında mağlup olabilir anlamı taşımıyor tabii ki.. Beşiktaş'ın sezon başından bu yana hemen hemen bütün yazılarımda takım savunmasının problemli olduğunu, ofansif oynucuların fazla olduğunu, savunmada çok fazla alternatif olmadığı dile getirdim.
Dünkü maçta bunu açık ve seçik şekilde gördük ki Cenk, hatalı bir gol yemesine rağmen Beşiktaş'ın fark yemesini önledi ve sahanın en iyisiydi. Siz takım olarak devamlı ofansı düşünürseniz, atak üretmeye çalışırken savunma yapmazsanız, sonuç olarak da kalenizde çok gol pozisyonu görürsünüz.
Benim anlamadığım Schuster'in takımı devamlı ofsayt taktiği ile oynatması ve defalarca pozisyon verdiği halde, bu maç da dahil bunu görememesi.. Bir hoca nasıl olur da kendi takımının zaafını tespit edemez! Bu anlaşılmaz. Hiç bişey bilmiyorsan Belediye'nin nasıl savunma yaptığını bak. Bu da yeterli.
Beşiktaş'ın maçın maçında sadece Nobre'nin bir pozisyonu var o da duran toptan.

Belediye takımı çok rahat 5-6 yapması gereken bir maçta zor da olsa galip geldi. Beşiktaş ofansif anlamda elinde çok oyuncu var ama siz ofansifle bir yere varamazsınız. Bütünlüğü sağlamak zorundasınız. Gerektiği yerde atak, gerektiği yerde savunmayı iyi yapmalısınız. Bir takım sadece ileriyi düşünerek olmaz. Geriye dönüşler de önemli. Verilen pozisyonlarda sadece savunmanın suçu yok. Takım savunması bütünlüktür.
Bu sadece bu maçta da değil 5-1'lik Bucaspor maçın da bariz şekilde gözüktü...