DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 12 Nisan 2021

Aşk iyileştirir

Eşimle sorunum yok. Kendisi de çok şükür benden memnun. Haftada 2-3 kez ilişkiye giriyoruz. Ancak arkadaşlarım söyledi. Çok ilişkiye girince erkeklerde prostat kanseri olurmuş. Doğru mu bu?
KORKU ve kaygı tüm hastalıkların kaynağıdır. İyi giden durumlarda bile kaygılanacak şeyler bulmayın.
Yapılan son çalışmalarda da sık cinsel ilişkinin erkeklerde prostat kanserine yatkınlığı azalttığı tespit edilmiştir. Önemli olan sağlıklı beslenme, kaygıdan uzak kalma, yeterli uyuma ve sigara, alkol gibi bedene zarar veren alışkanlıklardan sakınmaktır.

KALP RİSKİNİ ARTIRIR
İşyerinde sık sık idrara çıkıyorum. Su içmeyi azalttım. Olmadı. Ne önerirsiniz?
MUTLAKA tam idrar tahlili yaptır. Mesane hassasiyetini arttıran durumlar, mesaneye bası yapan hastalıklar, şeker hastalığı sık sık idrara çıkmamıza neden olabilir. Açlık ve tokluk kan şekerini de ölçtür. Mutlaka bir kez üroloji muayenesi ol. İdrar yapmayı erteleme. Bir araştırmaya göre, fazlasıyla dolu bir mesaneyle dolaşmak kalp üzerinde strese yol açarak, kalp krizine yakalanma olasılığını artırabiliyor.

BİSİKLET DE YAPABİLİR
6 aydır sürekli bisiklet sürüyorum. Üç aydır makatıma, torbalarıma, kasıklarıma yayılan ağrılarım olmaya başladı. "Prostat iltihabı olabilir" dediler. 27 yaşında normal mi bu?
BİSİKLET oturakları dar ise yarış bisikleti benzeri öne doğru eğilme pozisyonu ile kullanım sürekli ise bu sporla ilgili olabilir. Özellikle Pudental sinir dediğimiz sinir kablosu bu tip durumlarda baskı altında kalır. Bu tip şikayetler yapabilir. Prostat bezi iltihaplarında da bu tip şikayetler olduğundan karıştırılabilir.