DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 14 Ekim 2019

‘Çocuğun olmaz’ dedi

Çocuğumuz olmadı. Görümcem beni bunaltıyor. 'Sen kısırsan çocuğun olmaz' dedi. Benim çocuğum olmaz mı?

Öncelikle herkesin özel hayatı kendini ilgilendirir.
Kısırlık veya İnfertilite dediğimiz durum, çiftlerin bir yıl süresince çocuk istemeleri ve doğum kontrol yöntemi kullanmadan düzenli cinsel ilişkide bulunmalarına rağmen gebeliğin gerçekleşmemesi olarak tarif edilir. Ayrıca bedensel olarak hiçbir sıkıntı olmasa da gebelik gerçekleşmeyebilir.
Stres, evham, korku, kaygı gebeliğin gerçekleşmesini engelleyebilir. Evlilik yeni bir hayattır. Bir sürü değişiklik olur. Sular çalkalanır.
Durulması vakit alır. Acele etmeyin. Panik yapmayın.

38 yaşındayım. Garsonluk yapıyorum. Göz kenar çizgilerim arttı. Arkadaşlarım bir sürü şey yaptırdı, düzelmedi. Ne yapmam gerekir?

Yüzümüz en çok aşınan bölgemizdir. Sıcak, soğuk, güneş, rüzgar, stres, derken çatlar, kurur, kırışır. Tedavi yöntemi olarak özellikle P.R.P. önerilir. Ayrıca mezoterapik uygulamalarla cilt altına uygulanan doğal maddelerle cilt bakım ve yenilenmesi artar. Bu kırışıklıkların hemen ve tamamen kaybolacağı anlamı taşımaz.
Sabırlı ol. Hastalarımıza ilk söylediğimiz bilgi "Sabrın sonu selamettir." Görüntü değişikliğini hemen elde etmek istediğimizde doğal dolgu uygulamaları yapılabilir.

İKİ YIL ÖNE ÇEKER
46 yaşındayım. 26 yıldır sigara içiyorum. 'İçme menopoz yapar' dediler. Sigara neden menopoz yapsın ki?

Maalesef sigaranın zararları her geçen gün daha fazla tespit ediliyor. Bütün bedeni ve çalışmasını etkilediğinden olumsuzluklara sık neden oluyor. Bence bunların anlatılmasına değil tehlikelere odaklanın. Menopoza değil, menopozun başlama yaşına etkisi var. Sigara içen kadılarda yaklaşık 2-4 yıl önce menopoza girildiği biliniyor. Sigara dumanındaki kimyasal maddeler yumurtalıklardaki yumurtaların hızla azalmasına neden oluyor. Günlük içilen sigara miktarının artması ve sigara içme süresinin uzaması da yumurtalıklardaki yumurtaların daha erken dönemde tükenmesini hızlandırmaktadır..

HACAMAT İYİ GELİR Mİ?
Hocam, annem 82 yaşında kalçasında kireçlenmesi var. 'Hacamat yaptır geçer' dediler. Ne yapmamız gerekir.

Bu şikayete hacamat yapılmaz. "Yapılır" diyen tıp uzmanı değildir. Kireçlenmenin sebebi farklıdır.
Hacamatın faydalı olduğu alanlar farklıdır. Hastanın durumuna göre, hastalığın seviyesine göre tedavi önerileri değişir. İç hastalıkları, fizik tedavi ve ortopedi uzmanı değerlendirmeleri gerekir. Hacamat tedavisini amacı dışında kullanmak hacamat tedavisine olan güveni azaltır.

NE İYİ NE KÖTÜ
Üç aylık hamileyim ve çok heyecanlıyım. 'Balık yağı al' diyen var, 'Alma' diyen var. Alayım mı?

Gebelikte omega-3 ya da daha yaygın bilinen adıyla "balık yağı" almanın gestasyonal diyabet (gebelik diyabeti), hipertansiyon ve eklampsi denen hastalık oluşmasını önlemediği saptanmıştır. Avrupa'da yapılan çalışmalarda yüksek riskli gebelere son trimestrde (son üç ayda) günde 2.7 gram EPA+DHA yağ asiti verildiğinde prematür doğum riskinin yüzde 33'ten yüzde 21'e azaldığı gösterilmiştir. Yani en azından zararı yok. Ama bütün mucizeleri balık yağından beklememek lazım.