DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 11 Ekim 2019

Eskisi gibi olmuyor!

Eskisi gibi sertleşemiyorum. Yaşım 65. Kadınların menopozu varmış. Erkeklerin de bir pozu oluyormuş. Sizce de ben ondan mı oldum?

İLERI yaş erkeklerdeki "Testosteron" yani erkeklik hormonundaki düşüşe "Andropoz" denir. Genellikle erkeklerde yaşa bağlı olarak Andropoz gözlenir.
Genellikle 60 yaşından sonra başlayabilir. Bu hormonun azalmasına neden olan çeşitli hastalıklarda erkek cinsel fonksiyonları etkilenir. Hemen panik yapmayın. Doktor olabilir demiş. Önce kan tahlilleri çıksın. Andropozda cinsel dürtü azalır, daha az sertleşme olur ve yaşam sevinci azalır.

41 yaşındayım. Şeker hastalığım çıktı. Arkadaşım 'Kalp krizi geçirirsin dikkat et' dedi. Şeker kalp hastalığı yapar mı?

ŞEKER hastalığı kalp hastalığı gelişmesine neden olabilir. Kalbi besleyen damarlarda şeker hastalığı tedavi edilmezse tıkanmalar meydana gelebilir.
Bu hastalıklar en çok ölüme yol açan sebeplerin başında geliyor. Kalpte enfarktüs yani kalbi besleyen atardamarın tıkanması sonucu gelişen doku ölümü, kalp krizi, kalp yetmezliği bunların başlıcalarını oluşturur.
Üstelik şeker hastalarında bu risk 2-4 kat daha fazla oluyor.

Kabızlığım uzun süredir var. Çay içiyorum. O da kabızlık yapıyormuş. Huzursuz bağırsağın var demişti doktorlar. Peki ben ne içebilirim?

HUZURSUZLUKTA bağırsaklarına vurup kabızlık yapabilir. Huzursuz bağırsak hastalığında gazlı ve kafeinli içecekler rahatsız eder. Kahve, koyu çay, neskafe, süt, sütlü kahve, limonata, boza, kolalı içecekler, kakao, salep gibi içecekler şikayetleri artırabilir. Ihlamur, adaçayı, papatya, anason ve rezene çayı bağırsak hareketlerini kolaylaştırıp, rahatlık verebilir. Elinle karnını sağdan sola ovalayarak gazını çıkart. Tabi bu sırada tek olduğuna emin ol...