DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 15 Eylül 2019

Sertleşme sorunu

Nafiz Bey, iki yıldır ilişkide yeterince sertleşemiyorum. Hap aldım yine olmadı. Eşim bir şey söylemeden sırtını dönüyor. Çocuğumuz olmaz diye korkuyor. Ne yapmalıyım?
BUNALIMDA, sertleşme olmayabilir. Cinsel ilişki o an sadece onu düşünmen gereken bir durumdur.
Yani o an sadece ilişkine yoğunlaş. İlişki için gerekli sertliği başlatamama, sağlayamama veya devam ettirememe durumuna sertleşme bozukluğu denir. İktidarsızlık, cinsel isteksizlik değildir. Erken boşalma veya kısırlıkla karıştırılmamalıdır.
İktidarsız bir erkek baba olabilir...

İSTEK AZALABİLİR

65 yaşında yeni evli bir erkeğim. Hanım "Yaşımız kemale erdi" diye bana yanaşmıyor. Bunu istemem suç mu?

CİNSEL isteğin fazla olması veya kontrol edilemez olması durumunda bazı hastalıklar aklımıza gelebilir. Erkeklerde testosteron yapımı 70 yaşlardan sonra düşmesi beklenebilir. Testosteron, kadınlarda da cinsel isteğin artışında rol oynar. Yeterli testosteron üretimi varsa istek devam eder. Eşinizin testosteron düzeyi azaldığı için cinsel isteği azalmış olabilir. İç hastalıkları uzmanına gidin.

DERDİM BÜYÜK

Kolesterolüm yüksek. 3 aydır sertleşemiyorum. Derdim büyük. Kolesterolden mi oluyor dersiniz?
Kolesterol, direkt ereksiyon sorunu yapmaz. Ancak çok yüksek kolesterol veya trigliserid yüksekliği uzun yıllar damar sertliğine neden olursa penis damarlarını da tıkamış olabilir. İç hastalıkları uzmanına görün.

ERKEN BOŞALMA

3 senedir evliyim. İlişkide erken boşalma sorunu yaşıyorum. 4 dakikada tamam oluyorum. Haftada 2-3 kez deniyorum. Ne yapmalıyım?

Erken boşalmanın en önemli sebebi stres, sıkıntı, korku ve kaygıdır. Mutlaka üroloji uzmanına muayene ol. Ayrıca sana dediklerimi yapmana rağmen şikâyetlerin geçmezse psikolojik destek al. Önce uykunu al. Yorgunluk erken boşalmanın garantisidir.
Gerilim, erken boşalmayı tetikler. Ne aç, ne tok ol. Aynı anda eşin de haz duyuyorsa mesele yok.

İLİŞKİDE KORUNUN

32 yaşındayım. Sık sık vajinit tedavisi görüyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz var mı?

SEBEPLERİN tespit edilmesi çok önemli. Bu nedenle dikkatlice günlük hayatınızı gözden geçirin.
Verdiğiniz bilgilere göre hastalığın takibi farklı yola girecek. Hastalığınızı sakın kanıksamayın. "Sürekli oluyor" demeyin. Kadın hijyen spreyleri veya kokulu deodorant tamponlar kullanmayın. Mümkünse ilişki sırasında prezervatif kullanın. Vajinal duş yapmayın, vajinanın içini yıkamayın. Mutlaka şeker yükleme testi yaptırın.
Mantarlara bağlı vajinitler şeker hastalığının ilk belirtisi olabilir.

FITIK VARSA DİKKAT

Eşimin bel fıtığı var. İlişki sırasında sertleşemiyor. Doktora gittik. Fizik tedavi uzmanı 'Cinsel hayatınız etkilenir' dedi. Gerçekten de fıtık cinsel ilişkiyi etkiler mi?

ETKİLEYEBİLİR. Tüm organlara ait sinir lifleri, elektrik kabloları gibi omurların içinden geçer ve beyine bağlanır. Cinsel organları çalıştıran sinir lifleri, beldeki omurların içinden geçer. Fıtık olursa sinir lifleri sıkışır, ezilir.
Çalışması bozulur. Bel fıtığı tedavi edilmezse idrar ve dışkılama sıkıntıları bile olabilir. Ayrıca bel hareketlerinde kısıtlılık ve belde güçsüzlük de olabilir.
İhmal etmeyin. İhmal etmeyin. Bir an önce gerekli tedaviye başlayın.