DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 31 Ağustos 2019

Stres aşkı bitirir

33 yaşındayım. Evliyim. 2 yıldır erken boşalma sorunu yaşıyorum. Doktora gitmedim. Ayrıca şeker hastasıyım. Nadiren ilaç kullanıyorum. Ne yapmalıyım?
ŞEKER hastalarında cinsel hayat olumsuz etkilenebilir. Erken boşalma şikayetlerden birisi olabilir. Bu nedenle perhiz, su, hareket, düzenli tedavi ve stres kontrolü yapılması şart. Düzensiz beslenen ve düzensiz ilaç kullanan kişilerde bu olumsuzluklar daha fazla görülür. Erken boşalmanın en önemli sebebi stres, sıkıntı, korku ve kaygıdır.
Mutlaka üroloji uzmanına muayene ol. Ayrıca sana dediklerimi yapmana rağmen şikâyetlerin geçmezse mutlaka psikolojik destek al.

HEMEN DOKTORA GİDİN

29 yaşındayım. Askerden yeni geldim. Sağ mememde nohut kadar beze var. Meme hastalığım olabilir mi?
ERKEKLERDE de meme hastalığı olur. En yaygın görülen belirti de meme dokusunda kitle veya kitlelerdir. Genel cerrahi uzmanı veya iç hastalıkları uzmanına muayene ol. Erken teşhis erken tedavi demektir.
İleri devreye geçen hastalıklarda hasta da doktor da zorlanır.

MUTLU DEĞİLİZ

4 aydır evliyim. Eşimle birlikte olamıyoruz. İkimiz de mutlu değiliz. Çocuğumuz olmazsa eşim başka kadınlara bakar mı diye bunalımdayım.
Hangi doktora gidelim?

BUNUN adı vajinismus. Gerçi senin için adından ziyade iyileşmesi önemli. Sık karşılaşılan bir şikâyettir.
Eşinle bu korkunu paylaş. Ayrıca psikolog, iç hastalıkları uzmanı ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanından yardım alman gerekir. Korkma. Sabret.

ÇOK UTANIYORUM

Arkadaşların anlattığına göre benim penisimin boyu kısa. Çok utanıyorum. Nasıl büyütülebilir?

BAŞKALARININ lafına bakıp yaşamaya devam edersen hayat boyu sıkıntı çekmeye devam edersin. Cinsel birliktelikte mutluluk, organ boyutlarından bağımsız bir konudur. Ortalama erkek cinsel organ ölçümü 10-18 santimetredir. Tıbben gereklilik varsa buna sadece doktor karar verir.

EŞİM BANA KIZGIN

23 yaşındayım 3.5 aylık evliyiz. İlişkide eşim "Ağrım var" diyor. Evlenirken istediği eşyalardan bazılarını alamamıştık. Beni böyle mi cezalandırıyor acaba?

CİNSEL birleşme sırasında ağrı, acı, yanma, batma gibi durumlara cinsel ilişki ağrısı denir. Kadınlarda sık karşılaştığımız bir durumdur. Kadın hastalıkları uzmanına muayene olması gerekir.
İhmal etmeyin. Yoksa cinsel ilişki düşüncesi geleceğinizi olumsuz etkiler. Evlilik öncesi sıkıntılar ne kadar katkıda bulunur belli olmaz. Yine de eşinin gönlünü al. Belki de bu durumun hiç katkısı yoktur.

KİLO SORUNU...​

Benim eşim iri. İlişkide karnım ağrıyor. Hele safra kese ameliyatından sonra eskisi gibi değilim. Ağrım çok. Ameliyatı ile ilgisi var mı?
BU anlattığınız derin ağrı diye tarif edilir. Safra kesesi ameliyatından ziyade batın içi yapışıklık ve ağrı yapan diğer ihtimalleri araştırın. İç hastalıkları ve kadın hastalıkları uzmanına başvurun. Durumu eşinize anlatın. İlişkideki pozisyonunuzu değiştirin.

KEYFİM YERİNDE!

32 yaşındayım. Para kazanıyorum. Moralim iyi. Ama cinsel isteğim artmıyor. Adaçayı iç dediler. İyi gelir mi?

CİNSEL istek azalması çok sık rastlanan şikâyetlerdir. Ruhsal durum, cinsel organların ve bazı hormonların hastalıkları isteği azaltabilir. Bitkiler ve gıdalar önemli desteklerdir.
Ancak sihirli çareler değildir. Ruhsal durum ya da altta yatan bedensel hastalıklar çözülmeden çayla çorbayla harikalar yaratamazsınız. Adaçayı, ısırgan otu çayı ve adamotu kökü çayı bu açıdan faydalıdır. Unutmayın çalışmayan motora hangi yağı koyarsanız koyun bir işe yaramaz.

TEDAVİ EDİLMELİ

23 yaşında bir bayanım. Göğüslerim arkadaşlarımınkinden küçük. Bu beni huzursuz ediyor. İlaçla sorunumu çözebilir miyim?

ÖNCELİKLE bu sorununun hastalık mı yoksa sana ait doğal bir farklılık mı olduğunu anlamamız lazım. Özellikle östrojen ve tiroit fonksiyon testleri gibi hormonlarının tahlillerini yaptırman lazım. Östrojen eksikliği memelerde küçülme, vajinada kuruluk, cinsel ilişki esnasında ağrı, ciltle kırışıklık, saç dökülmesi, vajinada sarkma, cinsel isteksizlik ve cinsel ilişkiden zevk almama sonuçlarını doğurur.
Yani sadece şimdi değil daha sonra da şikayete neden olabilecek tespitleri yapmalıyız. Östrojen eksikliği olursa kadın erken menopoza girebilir, bu durumda sıcak basmaları, terleme atakları ve psikolojik dengesizlikler görülür.
Herhangi bir ilaç alma.
Önce tanı sonra tedavi.