DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 29 Ağustos 2019

65 yaşında cinsellik

65 yaşındayım. İlişkide biraz yavaşladım. Nefesim kesiliyor. Eşim "Sen böyle değildin, kendine baktır" dedi. Cinsel güç hapları satılıyormuş. Arkadaşlar "Doktora sormadan kullanma" dedi. Neden?

ANLATTIKLARINA göre sadece cinsel fonksiyonların değil kalp damar sistemin de etkilenmiş.
Damar tıkanıklıkları belli bir seviyeyi aşarsa şikayetler olur.
Erkek cinsel organını besleyen damarın tıkanması söz konusu olduğunda kalbi besleyen damarının da tıkanmış olma ihtimali vardır. Bazen ilk şikayet cinsel fonksiyonların azalması olabilir.
Hemen doktora git. EKG, Efor testi, TT ekokardiyografi hatta kalp damar angiografisi çektir. O ilaçlardan alma.

ÇOK HEYECANLIYIM
Yeni evlendim. Çok heyecanlıyım. Akşamı zor bekliyorum. Ama beraber olunca da erken boşalıyorum.
Normal mi bu?

ANLATTIKLARIN hastalık değil. Erken boşalma. Evliliklerin başlangıcında cinsel aktiviteyle yeni tanışmanın kendine has sonuçlarından biridir. İlişki tekrarladığında kendinize has tecrübeler edineceksiniz. Daha sakin ve paniksiz ilişkiye girebileceksiniz.
Merak edilecek bir durum yok. Merak etme. Gurur meselesi yapma.

NEFESİM DURUYORMUŞ
Kiloluyum, sigara içiyorum. Eşim gece nefesimin durduğunu söylüyor. İlişkide eskisi gibi değilim. Nefesim kesiliyor. Zayıflasam düzelir mi?

BU anlattıklarına göre uyku apnesi hastalığı dediğimiz bir durumdasın. Sigarayı bırak. Kilo ver. Mutlaka kulak burun boğaz uzmanı ve göğüs hastalıkları uzmanına görün. Bu hastalık hipertansiyon ve şeker hastalığına da neden olabilir.
Şikayetlerini ihmal etme. Sadece bu nedenle çocuk sahibi olamayan çiftler bile vardır.

ANDROPOZ OLDUM
54 yaşındayım. Tam bütün sıkıntılarımız bitti derken eşimle ilişki sırasında sertleşme sorunum başladı. 'Andropoz oldun' deyip gülüyorlar. Bu yaşta erkeklik biter mi?

BU yaşta andropoz beklenmez. Ancak hormonlarına baktırmalısın. 50 yaşın üzerindeki sertleşme sorunu olan erkeklerin yaklaşık üçte birinde testosteron hormonu eksikliği vardır.
Tiroit yetmezliği, prolaktin hormon fazlalığı ve tiroit hormon fazlalığında sertleşememe oluşabilir. Şeker hastaları da bu sıkıntıyla sık karşılaşır. FSH, LH, testosteron,prolaktin ve şeker yükleme testi yaptır.