DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 26 Ağustos 2019

Gurur yapmayın

ERKEN boşalma, cinsel isteksizlik ve sertleşme problemi... Cinsel hayatta yaşanan bu sorunlar, evlilikte mutsuzluğa neden oluyor. Erkekler gurur meselesi yaptıkları için doktora gitmeye çekiniyor. Ancak bu sorun sorunların kaynağının vakit kaybetmeden tespit edilmesi ve tedaviye başlanması gerekiyor.

EŞİM ÇOK SIKILGAN!

28 yaşındayım. 3 senedir evliyiz. Eşim çok sıkılgan. Bazen canım beraber olmak istemiyor. Ama eşim bunu anlamıyor. Bazen de ben eşime söylemeye utanıyorum. Yanlış anlar diye korkuyorum.

ÖNEMLİ olan o değil sizsiniz. Siz derken eşinle sen. Cinsel ilişki, ikinizin arasında geçen bir durum. Her ikinizin istek ve uygunluğu önemli.
Hangi kelimelerle anlatırsan eşin bunu anlar ve makul karşılar iyice düşünmen gerekir. Mesela sıra bende diyerek bunun normal bir durum olduğunu anlatan bir ifade seçebilirsin.
Eşler hem konuşa konuşa, hem koklaşa koklaşa anlaşmalılar. Bunun kadar doğal bir durumda olmaz.

İLİŞKİDE SIKINTILIYIZ

25 yaşındayım. İlişkiye girmekte zorlanıyorum. Sertleşme sıkıntısı yaşıyorum. Kendim mastürbasyon yaparken sıkıntı yok. Yakınlarıma sordum ama bilen yok. Siz ne önerirsiniz?

SORA sora Bağdat bulunur. Ama bu sıkıntının çözümü sorarak değil, doktora giderek bulunur.
Anlattıklarınıza göre kendi kendinize uygulamalar yaparken sertleşme sorununuz yok. Buna göre anatomin ve hormonal durumun açısından bir hastalık beklemiyoruz.
Cinsel ilişki, yalnız olmadığın bir durumdur.
Yani başkalarının yanında ruh haliniz değişebilir.
Psikolojik veya psikiyatrik bir desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum.
Mutlaka uzmana başvurusu yap. Ayrıca sık mastürbasyon yapmak, cinsel ilişkinin doğallığını olumsuz etkiler. Her şeyin aşırısı zarardır.

ÇOCUK İSTİYORUZ

21 yaşındayım ve evliyim. Çocuk istiyoruz ama ben cinsel organımda sarkma olur diye normal doğumdan korkuyorum. Sezaryen yaptırsam daha iyi olmaz mı?

DEREYİ görmeden paçaları sıvama. Bu soruyla sık sık karşılaşırız. Beden yapısı olarak sarkmaya müsait lif yapın varsa sezaryen de olsan sarkar.
Normal doğum, anne ve çocuk için en iyi tercihtir.
Ancak sizi takip eden doğum uzmanı, anne ve bebeğin sağlığını korumak için farklı önerilerde bulunabilir. Ancak bu keyfi tercih değil, tıbbi bir gereklilik durumudur.
Sebep ne olursa olsun cinsel organ estetik operasyonları her zaman mümkün.

ZEYTİNYAĞI YETMEZ!

7 Yaşım 26. 11 aydır evliyim. Başından beri erken boşalmam oluyor. Arkadaşlar zeytinyağı önerdi. "Kudret narı ye" dediler. Sizin önereceğiniz bir şey var mı?

İLİŞKİ öncesi duygusal halin, erken boşalmanın en sık rastlanan sebebidir.
İş ile ilgili olumsuzluklar, huzursuzluklar, güvensizlikler ve yorgunluklar, cinsel ilişki isteğini azaltır. Sen bunları halletmeye başla. Ayrıca testosteron, prolaktin ve TSH gibi hormonların ölçülmesi gerekebilir.
Seni muayene etmeden önerebileceklerim bunlar.

İÇ GÜVEYSİ STRESİ...

7 aylık evliyiz. Eşimin ailesinin yanında kalıyoruz. Düzgün ilişkiye giremiyoruz. Cinsel organımda yara çıktı. İlişkiye girerken acı hissettim. Krem sürsem geçer mi?

ANLAŞILAN gergin bir durumdasın. Kendinize özel cinsel ilişkinizi bile yaşayabileceğiniz rahat bir mekân yokken sıkıntı, stres, kaygı ve evham çok olur. Bu da senin bağışıklık sistemini zayıflatabilir.
Anlattığına bakılırsa cinsel organ uçuğu ihtimalin var. Her önüne gelen kremi kullanma. Başka hastalıklarda olabilir.
Hızlıca cinsel ilişkiyi tamamlama hissi cinsel organlara zarar vermiş olabilir.

6 AYDIR İSTEKSİZİM

48 yaşındayım. İşlerim de özel hayatım da kötü. 6 aydır eşime karşı isteksizlik yaşıyorum. Bana yardım edin.

MADDİ manevi ortalık karışmış. Kişiler, günlük hayatlarında kendine ve ortama güvenini kaybederse akıllarına cinsellik gelmez. Bunu gurur meselesi yapma.
Hiç tahlil, muayeneden bahsetmemişsin. Kan şekeri düşmesi, tiroit çalışma bozukluğu ve daha birçok hastalık cinsel performansını olumsuz etkiler. Güvendiğin bir iç hastalıkları uzmanı bul.
Takibine gir.

DİYABETTE CİNSELLİK

51 yaşındayım. Beş yıldır şeker hastasıyım. Şeker hastalığı cinselliği etkilermiş. Tedbir alabilir miyim?

ŞEKER hastalığı, çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Böyle olmaması için perhizi doğru yapmalısınız.
Gerekiyorsa ilaçları düzenli kullanmalısınız. Yeterince su içmeli, hareket etmeli, stres kontrolü yapmalısınız.
Bunları yapmazsanız kan şekeri yüksek gider.
Damarlar bozulur. Cinsel hayatınız sekteye uğrar.
Bu yüzden bu günün işini yarına bırakmayın...