DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 24 Ekim 2018

Andropoza girdim

Nafiz Bey, eşimle ilişkimizde eskisi gibi sertleşemiyorum. Sizce andropoza girmiş olabilir miyim?
İLERİ yaş erkeklerdeki testosteron, hormonundaki düşüşe andropoz denir. Genellikle 60 yaşından sonra başlar. Hemen panik yapmayın. Doktora gidin, bir tahlil yaptırın. Andropozda cinsel dürtü azalır, daha az sertleşme olur, yaşam sevincinde azalma olur, güç ve dayanıklılık azalır, boy kısalması da görülür.

Yaşım 66. Eşim, ilişkiye girmekten kaçıyor. Bende hala istek var. Doktora gitmeye utanıyorum. Ne yapayım?
ÖNCE eşinle bu konuyu konuş. Eşinin sana anlatmadığı, menopoza bağlı sıkıntıları olabilir. Gerekirse bir kadın hastalıkları uzmanına muayene olsun. İleri yaş hanımlar, bazen muayenelerini önemsemezler. Rahim sarkmaları, ilişki sonrası idrar yapma şikayetleri yüzünden ilişkiden sakınabilirler. Bunları hallet.

29 yaşındayım. Cinsel organımda 10 gün önce bir yara çıktı. Ağrı yok. Ama ben panikledim. AIDS olabilir mi?
KORKU hastalıkları arttırır. Tanı koymayı geciktirir. Hemen üroloji, cilt, iç hastalıkları veya enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından birine muayene ol. Sadece AIDS'te değil, birçok enfeksiyon hastalığında cinsel organda yara çıkabilir. Sifiliz, Behçet Hastalığı ve bunlara benzeyen farklı hastalıklar söz konusu olabilir.

Kabızım. Erik iyi gelir dediler. Komposto yapayım mı?
TAZESİNİ bul ye. Günde 10 tane yiyebilirsin. Komposto yapacağım diye bir sürü şeker veya şekerli sıvı da bedene girecek, gerek yok. Erikte bol bol C vitamini var. Kalsiyum ve demir de cabası. Bol lifli içeriği ile erik, kabızlığa da iyi gelir.