DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 17 Ekim 2018

Eşimi ikna edemiyorum

Evleneli 3 hafta oldu. Eşim ilişkiye yanaşmıyor. "Ben senin eşinim" desem de nafile! 5 yıl nişanlı kaldık kızmış mı acaba?
EVLİLİK sonrası eşler arasında yanlış anlamalara ve ciddi sorunlara yol açan en önemli faktörlerden biri, eşlerin cinsel istek düzeylerinin belirgin olarak farklı olmasıdır. Cinsel aktivite bozuklukları arasında sık görülen şikayetlerden biri de cinsel isteksizliktir. Kişinin eşiyle ilgili düşünce ve hisleri, yaşı, mesleği, yeterli özgüven, cinsellikle ilgili önceki deneyimlerin olumlu olması gibi birçok kriteri göz önüne almak gerekmektedir.
Yani eşini, tanı, anla, paylaş, anlaş.

Geçenlerde eşimin eli yandı. Sarı kantaron yağı sürdüler. Yara çabuk iyileşti. Yanıklarda sarı kantaron yağı kullansak zarar verir mi?
VERMEZ. Sarı kantaron yağı, yüzyıllardır insanlar tarafından yara iyileştirici olarak kullanılmıştır. Tedavi etkinliği doğru uygulanırsa her zaman vardır. Doğru ürünler alırsan sorun yok. Sarı kantaron tozunu sinir stres durumlarında çay olarak da tüketebilirsiniz. Her gün 1 su bardağı kaynamış suya tatlı kaşığı kurutulmuş çiçek ve yapraklarından koy. 10 dakika bekletip içilebilir.

İLİŞKİDE BAŞARISIZIM
3 aylık evliyiz. İlişkiye giremedik, doktor doktor gezdik. Kimisi vajinismus dedi, kimisi değil dedi. Kafamız karıştı. Yardım edin...
THE Merck Manuel'e göre vajinismusun tanımı; kadınlarda, penisin vajinaya girmesini önlemek konusunda bilinçdışı bir istek sonucu vajina aşağı bölümündeki kasların adeta bir şartlı refleks gibi kasılması sonucu meydana gelen vajina spazmıdır. Amerikan Psikiyatristler Birliği tarafından ise vajinismus; istemsiz kasılmalar sonucu ilişkinin gerçekleşememesidir. Doktorunuzla tekrar görüşün. Süreci o yönetsin. Mutlaka çözülür. Güven ve uyum olursa sorun çözülür. Eşinle birlikte hareket ediyorsunuz. Bu da çözüm yakında demektir.

Kalçamdan iğne vuruldum. Şimdi şiş ve ağrı var. Orası baya sıcak. Kanamış olabilir mi?
OLABİLİR. Ayrıca enfeksiyon kaparak apse yapmış da olabilir. Kas içi enjeksiyon yapılırken sterilizasyona dikkat edilmezse veya kişinin hastalığına bağlı olarak enfeksiyonlar, apseler görülebilir. Enfeksiyonu önlemek için cerrahi aseptik tekniğe dikkat edilmeli, steril malzeme korunmalıdır. Tekrar muayene edilmen gerekir. Erteleme, ihmal etme.

YA ÇOCUĞUM OLMAZSA?
Doktor Bey, 23 yaşındayım. Cinsel organım 9 santimetre ise çocuğum olur mu? Büyütmek gerekir mi?
ERKEK cinsel organı sadece cinsel ilişki aracı olarak kullanılmaz. Aynı zamanda idrarın bedenden çıkmasını da sağlar. Uzunluk ve kısalık sağlık açısından hayati önem taşımaz. Erkek cinsel organının beden dışına uzanan kısmının görevi spermi kadın cinsel organının içinden geçerek, kadının rahmine ulaştırmasıdır. Kaldı ki spermler hareketli olduğundan daha kısa erkek cinsel organı ile bile döllenme ihtimali bulunur. Büyütmeye çalışmanın sana ve cinsel sağlığına faydası yoktur.

Nafiz Bey, ben meme silikonu taktırmak istiyorum. Kanser yapar mı?
UYGULAMA sırasında kullanılan malzemelerin durumu kişiye ve o ana özel durumlardır. FDA bilgilendirmesine göre 2012 den beri meme silikonlarına bağlı görülen kanser sayısı dört yüz vakayı geçmiş durumda. Özet şu; kullanılan silikon maddelere göre kanser gelişme ihtimali her zaman mümkün.

Ailecek kalp hastasıyız. Amcam ozon tedavisi yaptırmış, iyi gelmiş. Babama da yaptıralım mı?
YAPTIRIN. Ozon tedavisi kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir uygulamadır. Bu hastalıklarda ozon uygulamasını bilen Sağlık Bakanlığı onaylı olarak bu uygulamayı yapan bir doktor bulun. Takibine girin.
İlaçlarını da düzenli kullansın.