DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 12 Ekim 2018

7-8 dakika erken mi?

İlişkimiz 7-8 dakika sürüyor. Ben rahatlıyorum. Ama eşim mutlu olmuyor. Bu duruma erken boşalma denebilir mi?
ANLATTIKLARINA göre sana ait cinsel aktivitede pek sorun yok. Ancak eşin bu ortalama doğal kabul edilen sürelerde rahatlayamıyor. Ancak cinsel ilişkide zevk alma durumu cetvelle, dakikayla ölçülmez.
Eşinizi tanıyın, anlayın. Korkularını, hassasiyetlerini bilin. Meraklarını giderin. Ayrıca onun rahatlamasını istiyorsan rahatlama önceliğini ona verecek şekilde davran...

Beş aydır menopoza girdim. 53 yaşındayım. Ayrıca bir de merak ediyorum menopoz cinsel ilişkiyi etkiler mi?
Evet. Menopoz, geçirilen son adet kanamasını niteleyen bir kavramdır. Menopoz bir dönem değil sadece görülen son adet kanamasının adıdır. Bu dönemde Östrojen hormonu azalır. Kadın cinsel organının salgısında azalma olur. Bu ise cinsel ilişkide olması gereken kayganlığın azaltır. Cinsel ilişki ciddi ağrılara, hatta kanamalara neden olabilir.

Adet dönemlerimde çok sancı çekiyorum. Şişiyorum. Lüften bir tavsiye verin.
ANANAS güçlü bir ödem söktürücüdür. Günde 1-2 halka kadar tüketmek özellikle kadınlarda adet döneminde oluşabilecek ödemi engeller. Eğer beden yapınız uygunsa adet döneminde günde 1 tane en fazla 2 fincan Türk Kahvesi tüketebilirsiniz.

Makatımda çatlak ve memeler var. Çatlaklar mı meme yapar? Yoksa memeler mi çatlak?
MAKATTAKI çatlağa Anal Fissür denir. Makat iç yüzeyinde ve dışındaki cilde uzanan yırtıklar oluşur. Makattaki memeler yani hemoroid-basur- makat damar varisleride ıkınma ve kabızlıkla ortaya çıkabilir. Çatlak basur yapmaz, sebep olur.