DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 6 Ekim 2018

Eşine anlayış göster

Nafiz Bey, eşimle ilişkimiz 7-8 dakika sürüyor. Ben rahatlasam da eşim memnun değil. Moralim bozuk. Bu hal için erken boşalma denebilir mi?
CİNSEL ilişkide zevk alma durumu cetvelle, dakikayla ölçülmez. Eşinizi tanıyın, anlayın. Korkularını, hassasiyetlerini bilin. Kadınların orgazm durumu erkeklerden farklıdır. Diyelim ki sana ait her özellik normal. O zaman eşinde orgazm bozukluğu dediğimiz bir durum olabilir. Orgazm bozuklukları genç kadınlarda daha sık gözlenmektedir. Yaşla birlikte kadınlarda orgazm durumu artmaktadır. Ayrıca onun rahatlamasını istiyorsan rahatlama önceliğini ona verecek şekilde davran.

MENOPOZDA İSTEKSİZLİK
Nafiz Bey, 53 yaşındayım. 5 aydır menopoza girdim. Biraz huzursuzum. Bir de merak ediyorum. Menopoz cinsel ilişkiyi etkiler mi?
EVET. Menopoz, geçirilen son adet kanamasını niteleyen bir kavramdır. Bu dönemde östrojen hormonu azalır. Kadın cinsel organının salgısında azalma olur. Bu ise cinsel ilişkide olması gereken kayganlığın azaltır. Cinsel ilişki ciddi ağrılara, hatta kanamalara neden olabilir. Doktor kontrolünde bölgesel hormon kremleri ve düzenli cinsel ilişki şikayetleri azaltabilir.

​ADET SANCISINA KAHVE
Ben adet dönemlerimde çok sancı çekiyorum. Şişiyorum. Bir tavsiye verin. Ama ilaç vermeyin.
Ananas, güçlü bir ödem söktürücüdür. Günde 1-2 halka kadar tüketmek özellikle kadınlarda adet döneminde oluşabilecek ödemi engeller. Eğer beden yapınız uygunsa adet döneminde günde 1 tane en fazla 2 fincan Türk kahvesi tüketebilirsiniz. Sizin bedeninizdeki etkilerini takip edin. Bize bilgi verin.

Makatımda çatlak var. Bir de makatımda memeler var. Çatlaklar meme yapar mı? Çok sıkıntıdayım...
MAKATTAKİ çatlağa Anal Fissür denir. Makat iç yüzeyinde ve hemen dışındaki cilde uzanan yırtıklar oluşur. Çoğunlukla zorlu ıkınmalar, kabızlıklar esnasında oluşur. Çatlak, yırtık olduktan sonra ağrı ihtimali ile dışkılama ertelemeleri ile kabızlık artar. Makattaki memeler yani hemoroit, ıkınma ve kabızlıkla ortaya çıkabilir. Çatlak basur yapmaz, sebep olur