DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 12 Ocak 2018

Organım 8 santim büyütmek gerekir mi?

Doktor bey ben elektrik teknisyeniyim. 23 yaşındayım. Dediler ki 'Evleneceksin de seninki ne kadar. Küçükse çocuğun olmaz." Organım sekiz santim. Çocuğum olur mu? Büyütmek gerekir mi?
Erkek cinsel organı sadece cinsel ilişki aracı olarak kullanılmaz. Aynı zamanda idrarın bedenden çıkmasını da sağlar. Yani önce en önemlisi sağlıklı olarak görevini görmesidir. Uzunluk ve kısalık sağlık açısından hayati önem taşımaz. Erkek cinsel organının beden dışına uzanan kısmının görevi spermi kadın cinsel organının içinden geçerek kadının rahmine ulaştırmasıdır. Kadın rahmine giden mesafe ortalama 10 santimetre kadardır.
Kaldı ki spermler hareketli olduğundan daha kısa erkek cinsel organı ile bile döllenme ihtimali bulunur. Büyütmeye çalışmanın sana ve cinsel sağlığına faydası yoktur.

Sürekli 1 aydır sık sık idrara çıkıyorum. Adetlerim normal. Ha bire antibiyotik alıyorum geçmiyor. Suyu azaltsam faydası olur mu?
Bayanlarda sık sık idrar yolu enfeksiyonu görülebilir. Tedavi olmazsan böbrek yetmezliği bile yapar.
Hastalığın sana yükmüş gibi düşünme. Hemen tedavisine bak. Mantar enfeksiyonları tekrarlar. Şeker hastalarınında ilk şikayet sık idrara çıkmak olabilir. Suyu sakın azaltma.
Maydanoz çayı yap iç.
Mutlaka tam idrar tahlili yaptırAyrıca idrar kesesinin hassasiyetini arttıran durumlar, idrar kesesine bası yapan hastalıklarda sık idrar yapmaya neden olabilir. Açlık ve tokluk kan şekerini de ölçtür. Mutlaka bir kez üroloji muayenesi ol.

Evlilik öncesi rapor almalısınız Hocam nişanlımla ben iki buçuk ay sonra evleneceğiz. Evlilik çekapı ile ilgili bir yazınızı okuduk. Biz ne yapmalıyız?
1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 11682 Sayılı Evlilik Nizamnamesi, 9747 Sayılı Evlendirme Yönetmeliği ve 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu uyarınca hazırlanan "Evlilik Öncesi Sağlık Raporu" almalısınız. Yasal olarak başvurusu alınan çiftlerin risk sorgulaması yapıldıktan sonra muayene edilir. Tam kan sayımı, hemoglobin değerlendirme testi, akciğer grafisi, PPD, balgam testi, Aids testi, Hepatit testi, Bel Soğukluğu, Gonore planlaması yapılmalıdır. Gerektiğinde Psikiyatrik değerlendirme sevki hazırlanmalıdır.

SIKINTI BENDE Mİ?
192 santim boyunda ve 141 kiloyum da. Arkadaşlarım boğa gibisin diyor. Ama çocuğumuz olmuyor. Eşime doktor sağlamsın demiş.
Sıkıntı bende mi?

Ace le etmen için bir sebebiniz yoksa 2 aylık evlilikte çocuğunuzun olmaması hemen tıbbi sorun olarak düşünülmez.
Ama yinede tıbbi bir sorun olup olmadığını anlamak için doktora gidip tahlil yaptırmalısın. Herkes sağlıklı olsa da gebelik gerçekleşmeyebilir.
Ayrıca zaten kilolusun.
Şişmanlık sperm sayısını ve kalitesini etkileyebilir.
Zayıflamak zayıf karakterli olmaktan iyidir. Hastalık utanılacak bir şey değil. İç hastalıkları uzmanına ve üroloji uzmanına muayene olabilirsin

KOCAM ÇOK KABA
Eşimle birlikte olmayı düşündükçe huzursuz oluyorum. Biraz kaba davranıyor. Canım yanıyor. Gebe kalmadığım için konuşmaya başladı.
Acaba çocuğum olur mu?

Kafanda duygularında karışık. Eşininde aklı karışık gibi duruyor. Öncelikle eşinle bana anlattıklarını paylaş. Eşin kaba davranırsa çocuk olacağını sanıyor olabilir. Çocuk sahibi olma ile ilgili temel bilgileri uzmanından öğrenmeli. Acelecilik ve yanlış bilgi yüzünden seni ruhsal ve bedensel olarak olumsuz etkiliyor. Düzenli ve doğru cinsel ilişkiye her girildiğinde çocuk olsaydı dünya'da adım atacak yer kalmazdı. Rahatlık ve huzur, rahatlıkve huzur getirir. Sabırla eşinle konuş.

Halı sahada maç yaptık. Her tarafım ağrıyordu. Kalçamdan iğne vuruldum. Şimdi şiş ve ağrı var. Orası baya sıcak. Kanamış olabilir mi?
Olabilir. Ayrıca enfeksiyon kaparak apse yapmış bile olabilir. Kas içi enjeksiyon yapılırken sterilizasyona dikkat edilmezse veya kişinin hastalığına bağlı olarak enfeksiyonlar, apseler görülebilir. Özellikle derialtı dokusunda görülür. Enfeksiyonu önlemek için cerrahi aseptik tekniğe dikkat edilmeli, steril malzeme korunmalıdır. Tekrar muayene edilmen gerekir. Erteleme, ihmal etme.