DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 7 Aralık 2017

Ben rahatlıyorum eşim ise rahatsız

Özür dileyerek bir soru sormak istiyorum. İlişkimiz 7-8 dakika sürüyor. Ben rahatlasam da eşimde aynı hali görmüyorum. Moralim bozuk. Bu erken boşalma mı?
Anlattıklarına göre sana ait cinsel aktivitede pek sorun yok. Ancak eşin bu ortalama doğal kabul edilen sürelerde rahatlayamıyor. Cinsel ilişkide zevk alma durumu cetvelle, dakikayla ölçülmez. Eşinizi tanıyın, anlayın.
Korkularını, hassasiyetlerini bilin.
Kadınların orgazm-uyarılma durumu erkeklerden farklıdır. İlişki öncesi dönemi daha uzun tutun. Diyelim ki sana ait her özellik normal. O zaman eşinde 'orgazm bozukluğu' dediğimiz bir durum olabilir. Olağan uyarılma evresinden sonra orgazmın sürekli ya da yineleyici bir biçimde gecikmesi ya da hiç olmaması durumu olabilir.
Orgazm bozuklukları genç kadınlarda daha sık gözlenmektedir. Yaşla birlikte kadınlarda orgazm durumu artar.
Ayrıca onun rahatlamasını istiyorsan rahatlama önceliğini ona vermelisin.

EVLENECEĞİM AMA ÇOK KORKUYORUM!
Hocam utancımdan kimseye anlatamadım. Evlenmek üzereyim ama cinsel organım küçük. Eşim bir şey söyler diye çok korkuyorum?
Cinsel ilişkiden keyif alıp almamak, çocuk sahibi olup olmamak cinsel organ büyüklüğü ile ilgili değildir. Uzunluk kısalık mevzusunu kafanda büyütme.
Çocuk sahibi olmak içinde cinsel organının uzun olması gerekmez. Birbirini sevip sayan eşlerin cinsel hayatları da sıkıntısız olur. Ayrıca cinsel ilişki öncesi sevişme döneminin uzunluğu daha önemli bir durumdur. Sıkıntın, cinsel organının sertleşmesi ve sert kalma süresi ile ilgili olumsuz haller yaratabilir. Bir an evvel bu işi kafandan at.

Hocam 8 yaşında oğlum var. Kahvaltı yapmadan okula gidiyor. Sabah bir bardak süt içmesi yeterli midir?
Hayır. Çocukların kahvaltıda süt içmesi faydalıdır. Ancak tek başına yeterli değildir. Yanında peynir veya yumurta, ekmek ve vitamin kaynağı olarak sebze veya meyve de tüketilmelidir. İnşaat yaparken sadece çimento, sadece demir, sadece tuğla nasıl yeterli değilse, beden büyürken de çeşitli gıdalara ihtiyaç duyulur.

TANSİYON İLAÇLARI AYAKLARI ŞİŞİRİYOR
Daha 64 yaşındayım. Şimdiden ayak bileğimde şişme oluyor. Doktor bir şey söylemedi. Kalbimde sıkıntı yok. Hastalığım ne olabilir? Tansiyon sebep olur mu?
Ayak bileği en sık ödemin biriktiği yerdir. Alerjiler, fazla tuzlu yemeye bağlı vücutta sıvı fazlalığı, protein yapım azalması veya kaybına neden olan hastalıklar, kalp yetmezliği, uzun süre ayakta durma, varis veya dolaşım bozukluğu durumlarında ilk muayene bulgusu olarak karşımıza çıkabilir.
Yüksek tansiyon hastalığında da bu olabilir. Ayaklarını yukarı kaldırarak istirahat et. Akşamları tuzlu su içinde 5-10 dakika tutman rahatlatıcı olacaktır.
Ayrıca düzenli kullandığın tansiyon ilacın varsa onu bana ilet. Bazı tansiyon ilaçları yan etki olarak ayağını şişirebilir.

75 yaşındayım. 8 aydır kemik iliğim kan yapmıyor. Her ay 2 ünite kan alıyorum. Bu kanı almazsam ölürmüşüm. Hastalığın ilacı var mı? Sürekli kan mı alacağım?
Kemik iliğinin ileri yaşlarda kan yapmadığı bazı hastalıklar var. MDS dediğimiz "Myelo Displastik Sendrom" hastalığı olabilir. Kemik iliği çalışması azalmıştır. Kansızlık vardır. Bağışıklık sisteminin çalışması da etkilenir.
Normal zamanda kan hücrelerinin belli bir ömürü vardır. Kemik iliği yeni kan hücresi yapamazsa kan hücrelerinin sayısı azalır ve kansızlıkla beraber diğer şikayetler meydana gelir. Bu hastalığın çeşitli tipleri vardır. Tiplerine göre ek tedaviler uygulanabilir. Her hastada kullanılan ilaçlar değişebilir. Bazen kök hücre nakli bile yapılabilir. Hematoloji uzmanının takibinde kalın.