DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 18 Temmuz 2017

Öfke ve üzüntü şekeri tetikler

Babam 3 ay önce kalp krizi geçirdi. İlaçlarını da ite kaka kullanıyor. Bir taraftan da korkuyor. Arkadaşı Almanya'da kalp krizi geçirmiş. Ozon tedavisi yapmışlar. Biz de yapabilir miyiz, faydası var mı?
Var. Ozon tedavisi uzun yıllardır birçok hastalık tedavisinde kullanılıyor. Bir tanesi de damar tıkanmaları.
Kalp damar tıkanmaları veya kalp krizleri sonrası hasar gören bölgenin iyileşmesi, tıkanmış damarların düzelmesi, kanın daha iyi oksijen taşıması, kanın incelmesi gibi faydaları var. Ayrıca beyin-böbrek ve diğer damar tıkanmalarından sonrada ozon tedavisinin faydaları söz konusu. En kısa sürede uygulatmaya başlayın.

27 yaşındayım. Evlenmek istiyorum ancak cinsel organım küçük diye korkuyorum. Bazen düşündükçe bunalıyorum. Ameliyat falan derlerse de param yok diye doktora bile gitmedim. Bir arkadaşım dediklerinizi yapınca iyi olmuş. Bana da yardımı olur mu?
O zaman beni iyi anla. 1- Utanmanın da aşırısı zarar. Doktordan utanılmaz. SGK güvencen varsa uzmanlarımızdan veya aile hekimlerimizden hiç destek almamışsın. Her şey para değil. 2- Cinsel organ için küçüklük kavramı ölçümle ilgili değildir. 3- Cinsel ilişki tek kişilik bir uygulama değildir.
Uygulama da tek mesele cinsel organ büyüklüğü de değildir. 4- Korku, kaygı ve utanma sertleşmeyi olumsuz etkiler. Bütün bunları düşündüğünde senin bu konuda önce bilgilenmeye ihtiyacın var. Muayene ve görüşme sonrası anlatırız.

8 yıldır şekerim var. Sürekli insülin dozumu değiştiriyoruz. Ayar tutturamadık. Bıktım. Başka çare yok mu?
Düzelmeyen şeker hastalığı yoktur.
Uygulamaların eksiklikleri, yanlışlıkları veya farklılıklarını yeniden gözden geçirelim.
Beslenme eğitimi ve uygulaması şart.
Diyet deyince basit zannediliyor. Bu nedenle diyet eğitimini elden geçirelim. Hareket miktarın, yeterince su içip içmemen ayrıca çok önemli. Sıkılmış ve kızgınlaşmışsın.
Böyle şeker dengesi bozulur. Ayrıca insülin kalemi, iğnesi, saklama şartların, insülin çeşidin, miktarın, kan şeker ölçüm düzenin tekrar gözden geçirilmeli. Ayrıca ozon tedavisi, manyetik alan tedavisini destek olarak mutlaka değerlendir. Kızmak yok.