DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 17 Kasım 2015

Panik yapmak cinselliği etkiler

6 yıllık evliyim, erken boşalma sorunum var. Haftada 3-4 kez ilişkiye giriyoruz. 4-5 dakika sürmüyor. Eşimi mutlu edemiyorum. Ne yapmalıyım?
Panik yok. Önce kendinle ilgili şartları düzene koy. Uykusuz kalma. İşte bütün enerjini harcama. Gerilim, kaygı, korku pilini çabuk bitirir. Sorunları, korkuları değil amacını düşün. Başarısızlık korkusu başarısız yapar. Cinsel ilişki öncesi hafif tokluk hali olmalıdır. Kullandığın ilaç var mı bahsetmemişsin. Ancak sertleştirici ilaçlara hemen başvurma. Senin için söylediklerimi eşin içinde düzenle. İlişki öncesi sevişme dönemini yeterince yaşayın. Sertleşme, erken boşalma sorunlarının en sık nedeni psikolojik olumsuzluklardır. Ayrıca anlattıklarına göre cilt temasına hassas olarak fazla uyarılma cevabı veriyorsun. Bunun için geciktirici jeller faydalı olabilir. Bunlara rağmen düzelme yoksa üroloji ve iç hastalıkları uzmanına başvur.

26 yaşındayım. Teyzem meme kanseri. Benim de sağ göğsümde ağrı ve kızarıklık var. Bende kanser miyim?
Özellikle meme şikayetlerinde muayene bulguları çok önemlidir. Sadece anlatılanlarla bir şeyler tahmin etmek oldukça güçtür. Hemen doktoruna git. Muayene ol. Gerekirse bazı kan ve görüntüleme tetkikleri düzenlenir. Her değişiklik kanser olsaydı, dünya da kadın kalmazdı. Korkma, panikleme. Memede kanserden şüphelenmemiz için; meme ve meme başında farklılık, meme yanında ya da koltukaltında bir kitle veya kalınlık, meme başının hassaslığı, meme ve meme başının görünümünde değişiklik, memenin boyutunda ve şeklinde bir değişiklik, meme başının içe dönmesi, meme derisinin ya da ucunun pullu, kırmızı ya da şiş olması gerekir.

1 ay önce bana kansızlık tanısı kondu. Pernisiyöz anemi dediler. Acaba bu hastalık neden olur?
Pernisiyöz anemi ve B Vitamini eksikliği ve bu eksikliğin kırmızı kan hücrelerinin normal gelişimleri sürecinde olduğu gibi büyümelerine ve sonrasında bölünmelerine izin vermediğinden bu hücrelerin üretimlerinin azalmasına yol açar. İntrinsik faktör eksikliği, B vitaminlerinden fakir diyet, B vitaminlerinin emiliminde azalma varsa bu tip kansızlık olur.