DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 13 Kasım 2015

Prostat iltihabı her yaşta görülebilir

Arkadaşımı gece titreme, idrar yapamama, idrarda yanma şikayeti ile acile götürdük. Prostat iltihabı dediler. Daha 35 yaşında prostat olur mu? Yanlış anlamış olabilir miyiz?
Prostat bir hastalığın ismi değildir. Erkeklerde bulunan bir organdır. Sıvı üreten bir bezdir. İltihapları her yaşta olabilir. Hatta abseleri olabilir. Çeşitli mikroplar buna neden olabilir. Tedavileri çeşitli antibiyotiklerle yapılır. Tedavi uzun sürebilir. 3 aya kadar uzayabilir. Verilen ilaçları düzenli kullanmazsan Sürekli iltihap ihtimali olabilir.

Askerliğimi bitirdim. Son 4 aydır sürekli ishalim. Tahliller yapıldı mikrop yok. Ama antibiyotikler kullanıp duruyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne olur yardım edin.
Panik yapmayın. Bağırsaklar panik yapınca da hızlanıp ishale neden olabilir. Uzun süreli ishali en önemli nedenlerinden biriside "Çölyak Hastalığı" veya "Gluten enteropatisi" dediğimiz hastalıktır. Özellikle yağlı gıdaların alınmasından sonra belirginleşen ishal, karında gaz ve rahatsızlık hissi, karın ağrıları, iştahı iyi olduğu halde kilo alamama veya kilo kaybı ve yorgunluk olur. Bazı tahliller gerekir. Doktorunuzu tekrar ziyaret edin. Hastalığınızın geçmediğini belirtin. Yeni tahlil ister. Kendine has perhiz gerekebilir.