DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 4 Şubat 2015

Erkeklerin korkulu rüyası

Daha yeni evliyim. Eşimi gerçekten çok seviyorum. Aklım evde kalıyor. Ama akşam yalnız kalınca kendimi tutamıyorum ve başlar başlamaz bitiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Yardım edebilir misiniz?
Anlattıkların hastalık değil. Önce evliliklerin başlangıcında cinsel aktiviteyle tanışmaların kendine has sonuçlarından biridir erken boşalma. İlişki tekrarladığında kendinize has tecrübeler edineceksiniz. Daha sakin ve paniksiz ilişkiye girebileceksiniz. Merak edilecek bir durum yok. Ayrıca erken boşalmanın birçok tanımı var. Neye göre erken boşaldığını düşünüyorsun? Eşin tatmin oluyor mu? Bu çok önemlidir. Ancak önemli olan eşlerin cinsel ilişki sırasında hazza, tatmine ulaşmasıdır. Bu oluyorsa strese girme.
Ayrıca erken boşalma şikâyeti günümüz erkeğinin ortak sorunu.
Yaklaşık olarak her 3-4 erkekten birinde olur. Ara ara tekrarlayabilir.
Cinselliğin eş ile yaşanmasında, cinsel ilişki uygulamasının başlangıçlarında, cinsel aktivite güçsüzlüğü korkusunda, hassas-duygusal-ayrıntıcı kişilik yapısında, son zamanlardaki cinsel etkinliğin sıklığının artışında ve buna benzer sayısız durumda uyarılma evresinin süresi kısalır ve erken boşalmaya neden olabilir. Yaşla artmaz. Psikiyatrist ve Psikolog desteği gerekir. Ayrıca genel bedensel özellikler açısından İç Hastalıkları da tedaviye katkıda bulunur. Merak etme. Gurur meselesi yapma.

49 yaşındayım. Antidepresan kullanıyorum. Yarım tablet içiyorum. Bütün alırsam titreme, aşırı baş ağrısı gibi yan etkilerini görüyorum. Ben bırakmak istiyorum ancak doktorum içmezsem hastalığımın geçmeyeceğini söyledi. Ne yapmalıyım?
Her tedavinin etkili olması için beklenen süreler vardır. Antidepresan ilaçlar uzun sürede etkinliği tam olarak görülen tipte ilaçlardır. Akşam aldım, sabah niye şahane olmadın diye düşünmeyiz. Bence sabırlı ol. Ayrıca bu ilaçların amacı mucize yaratmak değildir. İlaç kullanılan süre içinde kendinle ilgili sıkıntı kaynaklarını tespit edip düzeltmelisin. Düzeltemediklerini takmamayı öğrenmelisin. Bir ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalmaman için bunları vakit geçirmeden yapmalısın.

Hocam yorgun kalkıyorum diye doktora gittim. 'Dişlerini gıcırdatıyorsun' dedi. Yani şimdi diş gıcırdatması ile bunun ne alakası var?
Anlatalım. Gündüz ve/veya gece diş sıkma rahatsızlığına "Bruksizm" denir.
Bruksizm, dişlerde sallanma, kas ağrısı, baş ağrısı, çene ekleminde (kulak önünde) ağrı, dişlerde kırılma, dişlerin çiğneme yüzeylerinde aşınmalar yapabilir. Yani gece stresli bir uyku beraberindeki beden kaslarının da kasılması ile yorgun kalkabiliriz. Bruksizm alerjik kişilerde daha sık ortaya çıkabilir. Bruksizmde dişlerimiz aşınmakta, sallanmakta ve hatta kaybedilmektedir.

Doktor Bey, 1.67 santim boyunda 83 kilo olan bir erkeğim. Obez miyim? Arkadaşlarımla aramda bir sorun oldu da cevabınız önemli!
Sen obezsen arkadaşların perhiz mi yapacak? Neden mesele ediyorsunuz?
Şaka bir yana Beden Kitle Endeksi hesaplamasına göre aşırı kilolusun.
BKİ: 29,8. Yani bir iki kilo sonra obez olacaksın. Kendi beslenme şeklini ve hayatını gözden geçir. Başkalarına bakarak hayat planı yapılmaz. Yoksa yaz gelirken kilo verir, kış gelince kilo alırsın.
Fazla ekmek yiyorsan azalt. Şekerlileri azalt. Bak nasıl kilo veriyorsun.