Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 18 Eylül 2019

Türkler neden iş makinesi izler?

Eller cepte ya da arkada izlenen bu görüntüler birer belgesel niteliğinde.
Bu sevginin başlıca sebeplerinden biri merak unsuru.
Meraklı bir milletiz. Kepçelerin neden orada bulunduklarını, ne yapacaklarını ve nasıl çalıştıklarını merak ettiğimizden çalışma alanının etrafını sarıyoruz.
Başka bir sebep de karşı koyamadığımız yardımlaşma içgüdüsü...
Her işten anladığımız için "Ulan, belki bir yardıma ihtiyaçları olur. İş bitene kadar orada olup gözlem yapayım" tarzında düşünebiliyoruz.
İşgüzarlığın getirdiği gücü de hafife almamak lazım.
İşgüzar bir yapıya sahip olmamız da kepçe izlememizin önemli bir sebebi. Yapılan işe burnumuzu sokmak, iş yapanlara müdahalede bulunmak, kepçe operatörüne yer işaret etmek vazgeçilmez zevklerimizden.
Bazen de sadece eleştirel gözlerle izliyoruz kepçeleri...
Eleştirmeyi severiz. Özellikle olumsuz eleştirileri.
Yol veya bina yapımı sırasında "Galiba kepçeci acemi", "Su borularını patlatacaklar kesin", "Bu ne ya, her hafta bir kazı", "Önce şurayı alsaydı daha iyi olurdu.
İşi bilmiyor" tarzı cümleler inşaat izleyen kalabalık arasında rahatça duyulabilir.
Kepçe izlemekten değişik bir haz alan insanların da varlığını biliyoruz.
Bu tarz insanlar için inşaat bir derbi maçı veya televizyonda rastgele denk geldikleri bir sevişme sahnesi gibi. İnşaat onları heyecanlandırıyor.
Kepçe ve dozer fetişistleri bunlar.
Bazıları da inşaat teknolojisindeki gelişmeleri takdir etmek için ayrılmıyor iş yapılan alandan...
"Vay be nasıl da kazıyor", "Amarıgan yapımı bu makineler", "Baksana iki dakkada deldi", "Geçen de bizim orda 3 günde 10 katlı bina diktiler", "Tıp baya gelişti yav" tarzı makineleri öven cümleler sık sık kurulmakta.
Kepçe izlemek milli eğlencemiz. İş makinesi izleyen bir grubun içine girdiğinizde orada her yaştan, her eğitim ve meslek grubundan birilerini bulabilirsiniz.
Eğer bu durumu eleştiren kişilerdenseniz siz de bir gün o insanların arasına karışıp kepçe izleyin. Belki bu keyfin sebebini biraz olsun anlayabilirsiniz.

LÜZUMSUZ BİLGİLER
Moritanya'da evlenmek isteyen kızlar 60 kilo barajını aşmak zorundadır.

TESPİTLİ YORUM
Hiç kimse kimliğindeki kadar çirkin, Instagram'daki kadar güzel, Facebook'taki kadar mutlu, Twitter'daki kadar komik ve Whatsapp'taki kadar meşgul değildir.

NE KADAR OLDU?
Manisa'da Satılmış Araç isimli bir vatandaş babasının "Senden adam olmaz" lafına gücenip ismini "Adam" olarak değiştireli 2 YIL OLDU

AlkışlıYorum
Saat sabaha karşı 05.30 civarı. Elinde yastık, saçlar dağılmış, gözler kısık bir halde kardeşimden gelen "Heidi nerede?" sorusuyla irkiliyorum.
"Az işi varmış, birazdan gelir" diyorum ve kardeşim hiçbir şey demeden yatağa dönüyor.
O halinden ben tırstım; Heidi'nin kaçmasına şaşmamak lazım.