Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 10 Eylül 2018

Bir akupunktur muayenehanesinde yaşanabilecek en garip olay

Günlük hayatın içinde bizim fark etmediğimiz o kadar enteresan ve eğlenceli olaylar yaşanıyor ki, bunları öğrendikçe hayatın içinde her zaman keşfetmeye değer şeyler olduğunu daha iyi anlıyoruz.
Eksisozluk.com yazarı congratulationsyouwon'un bir anısı.
19-20 yaşlarındayım. Erkek arkadaşımın babası uzun yıllardır sigara tiryakisi. Ne yapsa kurtulamıyor. En son çareyi akupunkturda bulmuş. Şişli'de bir akupunktur uzmanından randevu almış. Giderken bize "Siz de gelin benimle" dedi. Ben, erkek arkadaşım ve babası Şişli'deki akupunkturcunun muayenehanesine gittik. Eski, köhne bir apartman dairesiydi. Adam da doktor falan değil, duvarda uyduruk bir yerlerden akupunktur sertifikası olan tuhaf biriydi.
Adam arkadaşımın babasını yatırdı.
Biz de seyrediyoruz. Orasına burasına iğneler soktu. Sonra "Yarım saat bekleyeceğiz" dedi. Geçti masasına oturdu. Biz de arkadaşımla karşısına geçtik oturduk. Odaya derin bir sessizlik hakim.
Adam hiç konuşmadan birden masasının altından bir bağlama çıkardı.
Başladı çalmaya. Hem çalıyor, hem türkü söylüyor. Biz aniden şaşırdık.
İçimden öyle bir gülme geliyor ki, dudaklarımı ısırıyorum, aklıma kötü şeyler getiriyorum gülmemek için.
Kafamı çevirip erkek arkadaşımın suratına baktım. Surat olmuş domates gibi kıpkırmızı. Gülmemek için dudaklarını büzmüş, kafasını önüne eğmiş. Dokunsam patlayacak.
Adam arada bağlamadan kafasını kaldırıp yüzümüze baktığında yanaklarımı yana gererek hem eğleniyormuş havası veriyorum hem de gülme stresini biraz azaltıyorum. O yarım saat bana 10 saat gibi geldi. Yarım saat boyunca adam hiç ara vermeden çaldı, söyledi. Sonra aniden döndü, vücudunda iğnelerle muayene masasında yatmakta olan arkadaşımın babasına, "İstek var mı?" diye sordu. Arkadaşımın babası da yattığı yerden, "Antalya dolaylarından bir türkü var ama ismini hatırlayamadım" dedi. Bunun üzerine adam, "Onu sormuyorum sigara içme isteği var mı?" dedi.
Biz orda artık dayanamadık. Koptuk. sanki yıllardır gülmemişim gibi güldüm.
Arkadaşımın babası mı? Hala sigara tiryakisi.

NE KADAR OLDU
İstanbul Beylikdüzü'nde bir okul müdürü "ses yapıyorlar" gerekçesiyle makam odasının bulunduğu kattaki bütün sınıfları boşaltalı 8 yıl oldu.

AlkışlıYorum
Haritanın en uç köşesi ve aynı zamanda en karışık bölgelerinden birinde subayım. İlçemizin kenarından bir çay akmaktatır. Bir gün kışlada günlük olağan işlerimizle uğraşırken belediye hoparlöründen gelen anonsu aynen aktarıyorum: "Dikkat dikkat!
S.. Çayı üzerinde bir adet kadın cesedi bulunmuştur. Herkes evini kontrol etsin.
Eksik olan belediyeye müracaat etsin."