Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 13 Ağustos 2017

İşte erkeklerin evlendikten sonra değişiklik gösteren 5 davranışı!

Evlilik birbirini çok seven iki insanın hayatının geri kalanını beraber geçirebilmek ve daha mutlu olmaları için yaptığı bir anlaşmadır. Sevgililik ve evlilik arasında bazı kişilerin kabullenemediği veya benimseyemediği farklılıklar vardır. Mesela evlendikten sonra her iki taraf için de bazı değişikliklerin olması gerekiyor. Bu yazımızda da erkeklerin evlendikten sonra değişen hal ve hareketlerini anlatacağım.
Evlilik ile erkekler daha çok evcil olurlar: Evlendikten sonra her insan sevdiği için bazı şeylerden fedakarlık gösterebilir. Çok ortamcı, alemci, gezmeyi, eğlenmeyi seven biri olsa bile evlendikten sonra erkekler genelde evinde sevdiğinin yanında olmayı tercih ediyor ki olması gereken de budur zaten. Kısacası evlilik erkekleri biraz daha eskiye göre eve bağlıyor.
Nazik tavırlar yerine daha kaba tavırlar:
Hep "Evlilik aşkı öldürür" derler. Aslında aşkı değil de bazı nazik ve kibar duyguları öldürür. Sevgili iken hep bir amaca ulaşma çabalarında olan evlendikten sonra zaferini ilan eder ve o eski nazik ve anlayışlı olma çabalarını sürdürmez. Daha sıradan doğal konuşur. Bir çeşit alışılmışlıktır aslında bir süre sonra.
Kaybetme korkusunu kaybederler:
Evlendikten sonra bütün erkekleri bir rahatlık basar. "Nası olsa evlendik, benden gidemez, yapamaz" gibi kendinden emin cümleler güzel bir şey gibi olsa da çok da değil. Sevgili iken sevdiğini kaybetme korkusu ile bazen şair, bazen doktor, bazen dünyanın en yardımsever insanı rollerinde olan erkekler evlendikten sonra bu duygularını kaybeder ve daha rasyonel birey olurlar.
Daha umursamaz ve serin tavırlar takınırlar:
Evlilik tabi ki insanı her anlamda değiştirir.
Bazı durumlarda daha duyarlı olan insanlar bile daha sıradan ve sakin hareketlerde bulunurlar. Örneğin sevgililik zamanlarında sevdiği kıza karşı daha duyarlı, ona daha yakın olan erkekler evlendikten sonra daha umursamaz olurlar bir süre sonra. Sevgili iken sinemaya gidildiğinde filmi değil sevdiğini izleyen erkek, evlendikten sonra televizyonun kumandasını kırk yılda bir de olsa eşine vermez.
Daha baskıcı ve otoriter olurlar:
Erkeklerin doğasında kıskanmak, sahiplenmek, ağırlığını ortaya koyma duyguları vardır. Evlendikten sonra bu duyguları daha da ağır basar. Eşine daha baskı uygularlar ve kısıtlamadan çekinmezler.
Kılık-kıyafet, gezme tozma, hal ve hareketlere kadar her şeye karışırlar. Kötü bir şey değil tabii ki ama kadını da evlilik adı altında kafese koymanın da gereği yok.
Muhakkak değişiklikler olmalı evlendikten sonra ki sevgililikten bir farkı olsun. Fakat bazı değişikliklerin abartılması kadınları üzüyor ve yıpratıyor. Mutlu olup daha güzel bir yaşam için, sevdiği ile hayat birleştiren kadınlar tam tersine hep bir çile çekiyor. Erkekleri bu konuda daha pozitif yönlü değişimlere davet ediyorum. kizlarsoruyor.com

SAĞIR
Avukat Temel, cinayet sanığını savunmaktadır.
- Müvekkilim masumdur Hakim Bey. Cinayet kaza ile olmuştur.
- Kaza olur mu? Sanık maktule tam 6 kurşun sıkmış.
- Hakim Bey, müvekkilimin kulakları az işitir de!

DİLENCİ
Tanınmış İngiliz romancı Walter Scott'a bir dilenci yaklaşmış, birkaç peni istemişti.
Scott'un cebinde 'Şilin' yani o zamanın hesabıyla on iki peniden azı yoktu. Çıkardı ve on iki penilik bir şilin verdi dilenciye. Ama:
-'Unutma' dedi, bana altı peni borçlusun.
Bir gün geri isterim.
Dilenci boynunu bükerek tatlı bir tavırla cevap verdi:
'Allah bunu ödeyeceğim güne kadar size uzun ömürler versin efendim.'

SİGARA
Bir gün Fen ve Teknoloji dersinde öğretmen eline sigarayı alır ve yakar 1 hüpletir ve dumanını çocuğa üfler ve çocuğa söyler:
-Bu yaptığım nedir?
Çocuk hemen atılır:
-Terbiyesizlik öğretmenim.

TEMBELLİK
Adam doktora, sabahları keyifsiz kalktığından, az da olsa çalışınca fazla yorgun düştüğünden uzun uzun dert yandıktan sonra, tıbbi terim kullanmadan hastalığının ne olduğunu izahını istedi.
Doktor derhal teşhisi koydu:
-Koyu bir tembellik. Başka bir şey değil...
Hasta bir an düşündükten sonra tekrar sordu:
-Şimdi de bunun tıptaki adını rica ediyorum.
Latince olursa daha iyi, karıma ve bizim müdüre söylemek için...

AlkışlıYorum
Ev halkının ortalama kilosu 55'i geçmeyen evlerine, sırf ucuz diye koşu bandı alan enişteme bir alkış lütfen!