Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 19 Haziran 2017

Uyanma taktikleri

İş ya da okul için her sabah yataktan kalkma gerekliliği bazı anlarda gerçek bir işkence oluyor. Ard arda kurulan alarmlar, uyanabilmek için çocuklarla aynı saatte yatmalar bile fayda etmemeye başlar. Sözlük yazarları sabah uyanmak için taktikleri sıralamış, umarız yararı olur.
Mutlaka uyanmak zorunda olupta diğer yöntemlerle uyanamayanlar için son çare:
Ana malzemeler:
1 adet müzik çalar (alarmlı olmalı)
2 adet speaker (üzerinde on-off tuşu olmamalı bu çok önemli)
1 adet uzatma kablosu (ses sistemi için)
1 adet vazo (dirsek boyunda)
1-2 lt renkli sıvı (puding kıvamında ve kolay temizlenen) Uygulama: Uyanmak istenen saatten 15 dk öncesine alarm kurulur. Tercihen nefret edilen bi şarkı çalması için ayarlanır. Müzik çalar yatılan odadan başka bir odada olmalıdır. Uzatma kablosuyla speakerlar yan odadan yatağın başucuna kadar getirilir. Zamanı geldiğinde alarmın çalacağından emin olarak ikinci aşamaya geçilir.
Renkli sıvımız vazoya doldurulur, uyku semesi dökülmeyecek bir yere konur. Odanın kapısı kitlenir ve anahtarlar vazoya atılır, gönül rahatlığıyla yatılır. Sabah ev İsmail yk ile inlerken uyanılır. Acilen müziği kapatmak için kapıdan çıkmaya çalışılır ama o da ne? Kapı kilitli! hemen göze daha önce orada olmayan abidik vazo çarpar.
Her şey netleşir. Kollar sıvanır, iğrenç bi yüz ifadesiyle anahtar çıkarılır, kapı açılır, müzik kapatılır. Elikolu yıkamak farz olmuştur artık. (Hatta yüzü yıkamayı garantilemek için lavabonun aynasından görülecek şekilde alına uyan, salak vs tarzı şeyler yazılabilir.) Tamamen ayılan bünye güne başlamaya hazırdır. Tabi böyle bir aksiyonla başlanan günden ne hayır gelir o benim sorunum değil.
Saat kurmak.. Çok banel arkadaşım. Alimi uzatıp kapatıyorum, ve bilincsizce uyumaya devam ediyorum.
Elin gavuru yapmış ama. Uçan saat yapmış, kaçan saat yapmış efendim. Uyanması garanti.
Gece bol bol su içip işemeden yatılır. Denediğim yöntemler arasında en efektifi bu oldu.
Kendine bile çaktıırmadan. Aniden yataktan firlamak her zaman için sağlam bir taktik olmuştur benim için. ''Noldu lan?'' diye bi süre kendine gelememe sendromu var. Tek negatif tarafi bu.
Bir diğer konu ise havalandırma. odada gece boyu biriken karbondioksit beyni ve bedeni uyusturur.
Eğer metan üretiminiz çok fazlaysa hava daha da ağırlaşır.
Oksijen konusunda zengin bir oda kolay uyanmanizi sağlar.
Biraz araştırarak bu sonuçlara ulaşıldıktan sonra sabah babaya kafamızdan aşağıya su dökmesi tembihlenebilir.
Babanlar bunu zevkle yerine getirmektedir.
Annelere soylemeyiniz onlar yufka yureklidir.