Kenan Yoluak

KENAN YOLUAK

Tarihi 2 Şubat 2011

Moda kendine yakışanı taşımaktır

ŞİMDİ yeni nesildeki gençlerimizin beklentileri çok farklı... İstediklerini ifade ederken yada alırken bile bazen doğru yolda bile yanlışlar yapabiliyorlar. Nasıl diye sorarsanız şöyle: Genellikle en önem verdikleri arkadaşlarında gördükleri bir şeyi kendilerine yakışıp yakışmadığına bakmadan isteyip almaları ya da yaptırmaları. Aslında böyle olan gençlerimizin doğru bir şekilde yönlendirilmeye ihtiyaçları var. Giyimde olsun, eğlencede olsun veya gezmede olsun biz kuaförler mutlaka yönlendirici konumda olmalıyız.

KUAFÖRLER DOĞRU YÖNLENDİRMELİ!
Neden mi diye sorarsanız böyle yönlendirmelerle yakışanı veya kendisinin öz güvenini yakalamasını sağlayabiliriz. Yeter ki kuaför olarak modanın 'Kendi tarzımızı aktif hayatımıza taşımak' olduğunun bilincine varalım ve gençlerimizi öyle yönledirelim... O zaman hiç olmazsa doğru fikirler verebilirsiniz...

* * *
MERAK ETTİKLERİNİZ
* Merhabalar, benim saçlarım koyu renk ama sakallarım kızıl uzuyor. Kendimi çok rahatsız hissediyorum. Tavsiyeniz nedir? Mehmet K.

CEVAP
Selam, bu olay renk pigmentlerinizin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu olaya yapacağınız bir çözüm olduğunu zannetmiyorum. Ama benim size tavsiyem bununla yaşamayı kendinize kabullendirmeli ve böyle mutlu olmalısınız.

* Merhaba, benim yakında düğünüm var. Benim saçlarımda uzun. Acaba nasıl bir modelde damat olabilirim? Cem C.

CEVAP
Selam, evet saçları uzun olan erkeklerin düğününde model sorunu yaşadığı gerçek. Ama ben her zaman uzun olan saçlarına önce hafif dalgalandırıp daha sonra ensede açık bir şekilde toplarım. Yüze volümlü bir hava vermesini sağlarım.

* Merhaba, benim boyum kısa ama saçlarım çok uzun. Yakında abimin düğünü var. Bende saçımı topuz yaptırmak istiyorum. Acaba bana nasıl bir topuz modeli yakışır, tavsiyeniz nedir? Melisa H.

CEVAP
Selam, biz kuaförler böyle durumlarda genellikle yüz hattını ve saçlarını tanırız, daha sonra da modeli uygularız ama yine de fikir vermek için yaşını ağırlaştırmadan dalgalı ve salaş toplamalar tavsiye ederim.